Kuvausryhmä kiinnitti huomion Lauri Tähkän käräjäpäivänä – mukana oli tunnettu dokumenttiohjaaja, joka vaikeni

Lauri Tähkä saapui oikeuden eteen – näin hän kommentoi rikossyytettä 0:51
Lauri Tähkä saapui oikeuden eteen - näin hän kommentoi rikossyytettä.

Lauri Tähkän syytettä käsiteltiin tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Muusikko Lauri Tähkä, oikealta nimeltään Jarkko Suo, asteli tiistaina oikeuden eteen, sillä miestä syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Tähkä saapui paikan päälle Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen mustaan puvuntakkiin pukeutuneena ennen aamuyhdeksää. Samaan aikaan käräjäoikeuteen saapui myös kuvausryhmä. 

Sekä paikan päällä olleet median edustajat että Tähkä menivät turvatarkastuksen läpi, mutta kuvausryhmä ohitti turvatarkastuksen.

Tähkä oli vähäsanainen median edessä. Hän kuitenkin kommentoi niukasti rikossyytettään. 

– Tuntuu tosi pahalta. Mä en ole tehnyt mitään väärää, Tähkä kommentoi MTV Uutisille. 

Tähkä joutui tovin odottelemaan median edessä yhdessä asianajajansa Riitta Leppiniemen kanssa, sillä oikeusistunto alkoi myöhässä. Samaan aikaan, kun median edustajat taltioivat Tähkän eleitä, taltioi kuvausryhmä tilannetta toiselta puolelta.

Kuvausryhmään kuului muun muassa tunnettu dokumenttiohjaaja Joonas Berghäll. MTV Uutiset kysyi Beghällilta, ovatko he tekemässä muusikosta dokumenttia, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa. 

Istuntopäivän aikana ennen lounastaukoa oli pieni tauko, jolloin Tähkä lähti hetkeksi pois asianajajansa kanssa pois istuntosalista. Kaksikko meni rauhassa juttelemaan toiseen huoneeseen ja kuvausryhmä taltioi vieressä hetkeä.

Istunto merkittiin salaiseksi, kuten seksuaalirikoksissa on usein tapana. Myös jutun esitutkintamateriaali on määrätty kokonaan salaiseksi.

Lounastauolla Leppiniemi kertoi, että aamupäivän istunnon aikana käytiin läpi kirjalliset todisteet ja asianomistajan kuuleminen. 

– Asia käsitellään suljetuin ovin ja asiakirjat ovat salaisia, joten sisällöstä ei tietenkään pysty kertomaan mitään, Leppiniemi kertoi.

Aluesyyttäjä Marja Pirinen ei kommentoinut lounastauon aikana, minkälaista rangaistusta Tähkälle vaaditaan.

Lauri Tähkä saapui oikeuteen 3:23
Kuvausryhmä kuvasi ympärillä, kun Tähkän asianajaja Riitta Leppiniemi antoi medialle kommentteja.

Lue myös:

    Uusimmat