Mainos

Kuvataidekilpailun voittajat julki: Stephen Hawking, Pekka Töpöhäntä ja äiti – he ovat lasten sankareita!

2:10

Järjestyksessään 40. Lasten ja nuorten kuvataidekilpailun teemana oli mielikuvitussankarit ja todelliset esikuvat. Kilpailun voittajatöissä esiintyvät muun muassa kosmologi Stephen Hawking ja Pekka Töpöhäntä.

Osuuspankkien järjestämän kilpailun vanhimpien osallistujien, eli 11-13-vuotiaiden sarjan voiton vei kajaanilaisen Lauri Sarénin työ ”Kaiken teoria”. Teoksessa esiintyy tunnettu fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking.

Sarén valitsi Hawkingin sankarihahmokseen tieteilijän suurten saavutusten vuoksi. Näin Sarèn perusteli valintaansa teoksen saatetekstissä:

Stephen Hawking on näyttänyt minulle mallia. Muun muassa kuinka IKINÄ ei kannata luovuttaa. Hän ratkoo ongelmia kuin minä rubikin kuutioita. Siksi kuutio on kuvassa. :D Hän myös liikkuu paikoissa, joissa kukaan muu ei liiku. Se paikka on nimittäin Musta Aukko.

9-10-vuotiaiden sarjan voittajaksi valikoitui porvoolaisen Caline Tumukunden piirros hänen omasta tosielämän sankaristaan, äidistä.

Nuorimpien, eli 6-8-vuotiaiden sarjan voitti Hilma Holkko Paraisilta. Hänen työnsä nimi oli ”Pekka Töpöhäntä ja ilkeä Monni”. Piirros kuvaa Holkon mukaan sitä, kuinka Pekka Töpöhäntä onnistuu pakenemaan ilkeämieliseltä Monnilta.

Vuosittain järjestettävään kuvataidekilpailuun osallistui yli 17 000 lasta 500 eri koulusta. Töiden arvostelussa otettiin huomioon niiden kokonaisvaikutelma, omaperäisyys, aitous, fantasia ja ilmaisuvoima.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut. Kilpailu on osa osuustoiminnallisten pankkien kansainvälistä kuvataidekilpailua, jonne myös parhaat työt Suomesta lähetetään.

– Haluamme olla mukana arjessa jakamassa onnistumisen iloa. Kuvataidekilpailu on tärkeä, sillä visuaalisuuden merkitys kasvaa yhteiskunnassa kaiken aikaa. Kuvat usein auttavat meitä viestimään monimutkaisia asioita sanoo OPn viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

Suomen voittajatyöt kilpailevat Internationaler Jugendwettwerb -kuvataidekilpailun päävoitosta Luxemburgissa järjestettävässä finaalissa 17.6.

Kilpailuun osallistuu suomalaislasten lisäksi lapsia myös Italiasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.