Mainos

Kuvat: Mahdollinen trombi kaatoi kymmeniä puita Joutsassa – puukaaoksen alle jäi kesämökki, rantasauna ja 2 autoa, mökkiläiset selvisivät säikähdyksellä

Syysmyrsky Mauri 18:n jälkeen on nautittu tänään rauhallisemmista tuulista, mutta osassa maata on satanut kaatamalla ja Joutsassa mahdollinen trombi on kaatanut kymmeniä puita kesämökin ja autojen päälle.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että maan keskiosissa on ollut tänään todella voimakkaita sateita ja ukkonenkin on jyrähdellyt.

– Vettä on tullut kuin aisaa ja rakeitakin monin paikoin. Viikonloppuna on ollut kaiken kaikkiaan mielenkiintoisia säitä, Rintaniemi kuvailee.

Kaatuneet puut tekivät pahaa tuhoa

Mahdollinen trombi iski alkuillasta kesämökkialueelle Joutsassa Keski-Suomessa ja kaatoi puita kesämökin päälle.

Keski-ikäisen pariskunnan mökki Kapeaniementiellä jäi kymmenien puiden alle ennen kello kuutta illalla. Keski-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Pentti Partanen kertoo, että toinen mökkiläisistä oli pikamyrskyn alkaessa rantasaunassa ja toinen mökissä, 

Puita kaatui Partasen mukaan kaiken kaikkiaan kesämökin, kahden auton, rantasaunan, paljun ja grillikatoksen päälle.

Mökkiläiset selvisivät säikähdyksellä

Mökkiläiset selvisivät Partasen mukaan säikähdyksellä, mutta heidän piti lähteä muualle yöksi.

– Avasimme tien, kaivoimme henkilöauto BMW:n puiden alta ja opastimme mökkiläiset majoittumaan naapuriin. Mökistä katkaistiin sähköt, Partanen listaa.

Kaatuneita puita jäi vaarallisesti nojaamaan pystyssä olevia puita vasten, ja ne täytyy pelastuslaitoksen mukaan raivata myöhemmin metsätyökoneella pois.

Trombi vai syöksyvirtaus?

Markku Riipisen ottama video kuvaa alueella liikkunutta suppilopilveä. Sama pyörre iskeytyi Partasen mukaan rantaan, jossa tuhoja tuli ja puita kaatui.

Liisa Rintaniemi kertoo, että trombin tunnistaa suppilopilvestä. Tuhojäljistä trombin erottaa siitä, että se heittelee puita sikin sokin. Syöksyvirtaus ”lakaisee” ne yhteen suuntaan.

Juttua muutettu kello 23.20. Otsikkoon muutettu syöksyvirtauksen sijaan mahdollinen trombi. Myös jutussa ollut lause siitä, että kyseessä olisi ollut trombin sijaan syöksyvirtaus, on muutettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.