Kuvat: Viisi hirveä hukkui heikkoihin jäihin: ”Hirmu ikävä tapahtuma”

Rääkkylässä Pohjois-Karjalassa koettiin eilen murheellinen näytelmä, kun viisi täysikasvuista uroshirveä hukkui heikkoihin jäihin. 

Hirvet hukkuivat Kivisalmen kanavan kohdalla, jossa virtaava vesi tekee jäästä heikkoa. Ensimmäisenä tapauksen huomasi paikallisen asukkaan Teuvo Ahosen vaimo. Hän oli ollut iltakävelyllä kanavan ympäristössä.

– Vaimo tuli takaisin ja sanoi, että järvessä näkyi mustia möykkyjä. Mie läksin katsomaan kiikareilla ja totesin, että hirvethän sinne olivat menneet, Ahonen sanoo. 

Hän otti yhteyttä paikalliseen metsästysseuraan, joka päätti nostaa hirvien ruhot järvestä. Ahonen oli mukana operaatiossa, jossa noin parisataa kiloa painavat hirvet naarattiin kuivalle maalle. 

– Nostimme hirvet tänä aamuna kahden traktorin, vinssin ja veneen avulla rantaan. Ne menevät nyt ilmeisesti koirien ruuaksi. 

Verottaa hirvikantaa

Surullinen tapahtuma on ikävä isku paikalliselle metsästysseuralle. Alueen hirvikanta pienenee, kun iso lauma hukkui kerralla.

– Yksittäisiä hirviä olen nähnyt hukkuneena, mutta en tiedä, mikä ajoi semmoisen lauman huonolle jäälle. Ne ovat saattaneet säikähtää jotakin. Hirmu ikävä tapahtuma ja kaikki vielä aikuisia hirviä. Se on iso tappio, se pitää sanoa. Useana syksynä olemme säästäneet uroshirviä metsästykseltä ja nyt menee viisi kerralla, Toivo Hirvonen Saarten Erä -metsästysseurasta sanoo.

Metsästysseura Rääkkylän Salonkävijöiden puheenjohtajan Kimmo Pakkasen mukaan uroshirvet ovat arvokkaita.

Pakkanen kertoo, että Rääkkylässä puolet kunnan rajasta on vettä, ja hukkuneita hirviä tulee vastaan silloin tällöin. Viiden hirven hukkuminen kerralla on kuitenkin harvinaista. 

– Tekevälle sattuu, Pakkanen toteaa. 

Ensimmäisenä asiasta kertoivat Yle ja Karjalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja