Mainos

Kuvat: Uudistettu Eduskuntatalo hohtaa vaaleissa väreissä – turvallisuutta parannettu betoniesteillä

Vuonna 2014 alkanut Eduskuntatalon remontti tulee valmiiksi aikataulun mukaisesti. Eduskuntatyö uudistetussa rakennuksessa avataan ensi tiistaina. Myös sovitun budjetin sisällä on pysytty, kerrottiin medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa tänään. 

2:15

Eduskuntatalon remontti alkaa olla loppusilausta vaille valmis. Kahvila ja ravintola avautuvat maanantaina, ja täysistunnot alkavat uusitussa salissa tiistaina.

Suurin muutos entiseen ovat muun muassa sisääntuloaulan, valtiosalin ja istuntosalin sävymaailmat. Periaate on ollut tilojen palautus ulkonäöltään mahdollisimman lähelle alkuperäistä. Edellisen peruskorjauksen aikaan 1980-luvulla värimaailma oli sameampi. Myös muun muassa sisätiloissa tupakointi on muuttanut maalien sävyjä.
Esimerkiksi sisääntuloaulan sävyjä on osin vaalennettu, jotta valoa tulee lisää.

Katso videolta, miltä uudistettu Istuntosali näyttää. 

Istuntosalin seinäverhoilu on puolestaan uusittu, joten salissa on nyt alkuperäinen sinivihreä värimaailma, myös katto on heleämmän oranssin sävyinen puhdistuksen jälkeen.

Muutokset ovat kuitenkin hyvin hienovaraisia.
Sinisten ryhmä on myös jo saanut oman huoneen viidennestä kerroksesta muiden eduskuntaryhmien rinnalta.

Turvallisuutta tiukennettu

Turvallisuuteen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota maailman turvallisuustilanteen myötä. Eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hinsberg kertoo, että Eduskuntatalon eteen on rakennettu betoniesteet. 

Eduskuntatalon peruskorjauksen kustannus on noin 125 miljoonaa euroa. Kaikkien eduskunnan rakennusten remontin kokonaishinnaksi on tulossa 272 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.