KUVAT: Unelmapuku paljastui hirvitykseksi: Netistä tilattu hääpuku voi olla nolo moka

Yhä useampi morsian hankkii hääpuvun edullisesti netistä ja astelee alttarille kalliin puvun piraattikopiossa. Hääpukukauppias Kirsi Korenius teki testioston suositulta sivustolta ja varoittaa, että netistä halvalla hankittu unelmapuku voi osoittautua pettymykseksi.

Perinteikäs morsiusliike Kaunis morsian Helsingissä on kohdannut ilmiön, joka harmittaa alan ammattilaisia: pukua käydään yhä sovittelemassa liikkeessä, mutta se tilataan lopulta edullisesti netistä.

Koska pukujen valmistajat eivät myy suoraan kuluttajille, liikkuu Koreniuksen mukaan verkkokaupoissa houkuttelevan edullisia kopioita suosituista malleista.

– Ymmärrän minä sen kiusauksen. Jos olisin vaikkapa nuori nainen Huittisissa eikä lähistöllä olisi pukuliikkeitä, ja sitten vastaan tulisi edullinen, ihana puku netissä, ymmärrettävästi se houkuttelee.

Koreniusta itseäänkin kutkutti, millaisia pukuja kadonneet asiakkaat kenties ostavat. Hän kertoo tehneensä toissavuonna koeoston eräältä suosituksi sanotulta sivustolta.

– Siellä oli aivan ihania pukuja, ja ostin lopulta heidän bestsellerinsä: kauniin, merenneitohelmaisen puvun. Hintaa oli vain noin 200 euroa, mutta lopulta lähetys- ja tullimaksujen myötä päädyin maksamaan vajaa 400 euroa.

Puku tuli kolme viikkoa myöhemmin. Korenius kertoo saapuneen paketin osoittaneen, että halvalla ei saa hyvää: tuotelupaus oli liian hyvää ollakseen totta.

– Kuvittelin olevani se maalaistyttö, joka vapisevin käsin käärii paketista esiin unelmiensa puvun. Olin järkyttynyt.

– Ajattelin, että tämä ei voi olla sama mekko. Se oli läpinäkyvä, siinä ei ollut vuoria, ja se oli aivan väärän kokoinen. Sillä ei ollut mitään tekemistä oikean puvun kanssa.

Tuttu tarina muuallakin

Koreniuksen tarina ei ole ainut laatuaan, vaan samaisen nettikaupan virheille on omistettu jopa oma Facebook-sivunsa. Eikä kyse ole vain yhdestä sivustosta, vaan useista eurooppalaisilta tai yhdysvaltalaisilta vaikuttavista verkkokaupoista, joiden tuotteet (ja asiakaspalvelu) tulevat suoraan Kiinasta.

Esimerkiksi Koreniuksen testaama nettikauppa kuitenkin mainostaa ahkerasti ja sivusto houkuttelee, ja niinpä myös suomalaisilla keskustelupalstoilla kysellään kokemuksia sivustosta. Palstoja lukemalla vaikuttaa siltä, että vaikka osa on ollut tyytyväinen tilaukseen, pettyneiden kokemukset ovat olleet sitäkin hurjempia.Korenius kertoo yrittäneensä lähettää ”hirvityksen” takaisin, mutta palautus osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Hän kertoo saaneensa tilausnumerollaan vain error-ilmoituksia. Netissä leviävät tarinat ja kuvat ovat saaneet jo surkuhupaisia piirteitä.

Koska palautus ei onnistunut, koreilee kammotus nyt Koreniuksen omassa liikkeessä varoittavana esimerkkinä.

Oletko pettynyt juhlapukuun?

Oletko sinäkin tehnyt epäonnistuneen nettiostoksen, eikö morsiuspuku vastannut odotuksia tai jouduitko esimerkiksi morsiusneitona astelemaan juhliin pukukammotuksessa?

Jaa tarinasi ja kuvasi MTV Lifestylen Facebookissa tai Instagramissa @mtvlifestyle. Voit myös lähettää tarinasi sähköpostilla milja.haaksluoto@mtv.fi .

P.S. Millainen morsiuspuku on nyt muodissa?

Lue myös:

    Uusimmat