Kuvat: UFC-tähti loisti myös Mr. Finland -kisassa – tyrmäävän komea hymypoika

Viime viikonloppuna toisen UFC-vapaapainiottelunsa vaivatta voittanut mies on pärjännyt rankan kamppailulajin lisäksi myös miesten mallikilpailussa.

Makwan Amirkhani, 26, on urheillut koko ikänsä. Ennen viime lauantaita mies vietti pitkän ajan Ruotsissa. Siellä hän harjoitteli Allstar Training Centerissä muun muassa Niklas Bäckströmin kanssa, joka myös otteli viime lauantaina Berliinissä.

Uskomattomalla karismalla ja huumorintajulla varustettu turkulaismies on juuriltaan kurdi. Brutaalinoloisesta lajivalinnastaan huolimatta hän on kerännyt huomiota ihailtavalla käytöksellään erityisesti omaa äitiään kohtaan. Hyvin vaatimattomista oloista lähtenyt mies on esimerkiksi ostanut äidilleen sängyn voitettuaan edellisen ottelunsa tammikuussa Tukholmassa.

Amirkhani osallistui myös Mr. Finland kisaan vuonna 2012. Valloittavan hymyn ja erittäin urheilullisen vartalon omaava mies sijoittui toiseksi. Huumorimiehenä hän tällä hetkellä tituleeraakin itseään UFC-otteluissa Mr. Finlandiksi.

Tyrmäävän komea urheilija on myös ahkera sosiaalisen median käyttäjä. Hän onkin ladannut Instagram-tililleen toinen toistaan vakuuttavampia kuvia itsestään. Alla olevassa kuvassa mies punnituksessa ennen 20.6.2015 ottelua.

Ottelupainoltaan noin 65-kiloinen Amirkhani myöntääkin tiistaina 23. kesäkuuta Facebook-julkaisussaan että "tytöt tekstaavat tauotta". Sukujuuristaan (ja myös suomalaisuudestaan) ylpeä urheilija kirjoittaa samassa päivityksessään, että lukuisista haastattelupyynnöistä ja vastakkaiselta sukupuolelta saamastaan huomiosta huolimatta hän on auttamassa serkkuaan viemään roskia kaatopaikalle.

Voitettuaan lauantaina käydyn ottelun mies ryntäsi katsomoon ja antoi äidilleen pitkän halin. Amirkhani kertoi myöhemmin, että hänen äitinsä oli sanonut hänelle kurdeille perinteisen ilmaisun äärimmäisestä rakkaudesta.

– Kuolisin puolestani, äitini sanoi ja vastasin hänelle samoilla sanoilla, komistus kertoi koskettavasta hetkestä heti ottelunsa jälkeen.

Amirkhani oli pitkään ollut harjoitusleirillä ja kertoi, että oli saavuttaakseen mahdollisimman hyvän ottelukunnon joutunut tinkimään sosiaalisesta elämästään. Alla näyte miehen uskomattomasta kehonhallinnasta hänen Instagram-tililtään.


Hulvattoman huumorin ystäväksi osoittautuva mies pääsikin heti voittonsa jälkeen juhlimaan lähipiirinsä kanssa. Vaikeasta lähtökohdistaan ponnistanut mies vaikuttaa tällä hetkellä olevan hyvässä myötätuulessa sekä uransa, että elämänsä kanssa.

Voittonsa jälkeen julkaisemalla videolla mies kirjoitti kuvatekstiin: "Tältä minusta tuntuu voiton jälkeen."

Mies onkin todellisessa nousukiidossa. Lauantaisen voittonsa jälkeen hänen Instagram-tililleen on tullut lähes viisi tuhatta uutta seuraajaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.