Mainos

Kuvat: Syyrialaistaiteilija hätkähdyttää pakolaismaalauksillaan – Trump uupuneena lapsi käsivarsillaan, Putin kerjäläisenä

Syyrialainen taiteilija Abdalla Al Omari kuvaa maailman johtajia aivan uudenlaisessa valossa. Hänen tauluissaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Syyrian presidentti Bashar al-Assadja Yhdysvaltain edellinen presidenttiBarack Obama nähdään pakolaisina – hyvin kärsineen näköisinä.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Omari on taulujensa sarjassaan kuvannut presidentti Donald Trumpin uupuneeksi pakolaiseksi, jolla on makuupussi olallaan ja lapsi käsivarrellaan. Hän pitää toisessa kädessää kuvaa kadonneesta perheestään. 

– Halusin syyrialaisena kuvata omat kokemukseni ja vihan tunteeni, kun tilanne maassani leimahti. Sitten aloin kuvitella, miltä vallan esikuvat, suuret maailmanjohtajat ja persoonallisuudet näyttäisivät, jos heidän pitäisi selvitä pakolaisina jokapäiväisessä elämässään.

Omari on paennut Syyriasta vuonna 2011 maan sisällissodan alettua. Uutistoimisto Reutersin mukaan hän sai sittemmin turvapaikan Belgiasta. Omar aloitti “The Vulnerability Series”-sarjan työstämisen noin kaksi vuotta sitten. Sarjassaan Omari kuvaa myös Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja Saksan liittokansleri Angela Merkeliä. Esimerkiksi Putinin Omari on kuvannut kerjäävänä pakolaisena.

Syyrian sodan alkamisesta on kulunut kuusi vuotta, ja noin 5 miljoonaan syyrialaista elää pakolaisina, YK:n tilastot kertovat.

Taulut ovat parhaillaan esillä galleriassa Dubaissa. Galleriassa vieraillut Sami Azraq kuvaa tauluja ainutlaatuisiksi pakolaiskriisin näkökulmasta.

– Minusta tämä on mielenkiintoinen tapa käsitellä ongelmaa. Tämä herättää katsojan, sillä median ja uutisten tarjoamiin kuviin katsoja on jo melkein turtunut. Tämä nostattaa kysymyksiä, Azraq sanoo. 

Lisää kuvia: Abdalla Al Omarin Instagramissa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.