Mainos

Kuvat: Presidenttipari rupatteli kansalaisten kanssa torilla Porissa – "On niin rennonoloinen pariskunta"

3:15

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat silminnähden hyväntuulisina iltapäivällä SuomiAreena-tapahtumassa Porissa. Pariskunta nautti selvästi auringosta, tunnelmasta ja ihmisten seurasta. Monet porilaiset sanoivat olevansa iloisia siitä, että presidenttipari sai kulkea kaduilla aivan rauhassa.

–  Jenni ja Sauli olivat rennonoloinen pariskunta ja kauniin kesäisesti pukeutuneita, ja Jenni näytti kauniilta, suitsutti porilainen Tiina Renfors Niinistöt nähtyään.

Hänestä on hienoa, että presidenttipari voi Suomessa kävellä kaduilla melkein kuin kuka muu kansalainen tahansa. Esa Renfors komppaa vaimoaan. Hänestä presidenttipari näytti aivan tavalliselta parilta lukuun ottamatta henkivartijoita ympärillä. Renfors kehuu Niinistöä presidenttinä.

– Oikeestaan ihan hyvä, mutta saisi olla vähän vielä enemmän urkkimainen. Tarkotan sitä, että saisi sanoa vähän napakammin, että ettekö te saa hommianne tehtyä eli ottaa reilusti kantaa ihan sisäpolitiikankin asioihin, Renfors tuumaa.

Presidenttipari pyörähti torilla aistimassa SuomiAreenan tunnelmaa ja piipahti muun muassa SuomiAreenan kojuun, jossa Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio kertoi jutelleensa presidenttiparin kanssa.

– Meillä oli lahja presidentin puolisolle. Annoimme hänelle kengät, sillä olemme ainoa ammatillisen koulutuksen järjestäjä, jolla enää on jalkinealan koulutusta, Isokallio kertoo.

Presidentin puolisolle ojennetut kengät ovat virsumaiset perinnejalkineet eli supikkaat, ja rouva Haukiolta oli pyydetty jo aiemmin mitat hänen jalastaan.

– Presidentin puoliso sujautti supikkaat tuossa saman tien jalkaansa, ja sanoi niiden sopivan erinomaisesti. Ehdotin, että supikkailla voisi talvi-iltoina vaikka linnassa pikkuisen pyörähdellä, Isokallio hymyilee.

Presidentti Sauli Niinistö pysähtyi torin laidalla vaihtamaan pari sanaa urheilusta Invalidiliiton pääjohtajan Petri Pohjosen kanssa.

– Puhuimme urheilusta, koska olen ollut Suomen paralympialiiton puheenjohtaja, ja presidentti Niinistö on ensimmäinen Suomen tasavallan presidenteistä, joka on ollut paralympialaisissa mukana. 

Pohjonen kertoi, että Niinistö oli kysynyt häneltä, onko tälläkin hetkellä parakisat meneillään.

– Kerroin, että MM-kisat ovat meneillään ja vieläpä samassa paikassa, jossa Niinistökin kävi eli Lontoossa.

Välillä presidenttipari kävi Hotelli Vaakunassa levähtämässä. Heidän vierailunsa päättyi tasavallan presidentin haastattelutuntiin SuomiAreenan MTV-lavalla, jossa presidentti vastaili sekä toimittajien että kansalaisten kysymyksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.