Mainos

Uutisankkurit Maija Lehmusvirta ja Keijo Leppänen ovat ensimmäistä kertaa kutsuvieraina Linnan juhlissa: "Luulin aluksi kavereiden koijaukseksi"

MTV Uutisten uutisankkureille Maija Lehmusvirralle ja Keijo Leppäselle Linnan juhlat ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi, mutta tänä vuonna rooli vaihtuu.

Kun aiempina vuosina Presidentinlinnassa on tehty toimittajan töitä hiki hatussa, pääsevät Maikkarin tutut ruutukasvot nyt nauttimaan juhlista kutsuvieraiden joukossa.

– Olen erittäin otettu ja iloinen siitä kutsusta. Koen, että se on tunnustus paitsi ehkä omasta pitkästä työstä, mutta myös tälle koko Maikkarin upealle uutistoimitukselle. Mehän Keken kanssa edustetaan koko porukan työtä ja välitetään sitä katsojille, Lehmusvirta kertoo.

– Arvostan suuresti lähettäjäinstituutiota ja -pariskuntaa. Tuohon juhlaan menen oikein mielelläni heidän kutsumanaan, Leppänen summaa.

Video: Näin ympäristöteema näkyy Linnan juhlien joka osa-alueella. Juttu jatkuu videon alla.

2:12

"Ehtaa tavaraa"

Leppänen kertoo kutsukirjeen aiheuttaneen aluksi hämmästystä. Kirjekuoren päälle laitettu oranssi post-it-lappu, johon oli kynällä kirjoitettu "pika".

– Luulin sitä aluksi kavereiden tai naapurien koijaukseksi, Leppänen naurahtaa.

– Mutta kun aukaisin kirjeen ja luin sen, niin vakuutuin, että kyllä se on ihan ehtaa tavaraa. 

Lehmusvirta puolestaan oli Tampereella, kun hän sai puolisoltaan valokuvan kotiin tulleesta kirjeestä. Innostusta oli ilmassa molemmissa suunnissa.

– Mies kysyi, että saisiko hän avata kirjeen. Sanoin että et varmasti saa! Halusin avata sen itse, kun palasin kotiin, ja kyllähän se juhlavalta tuntui. Lehmusvirta kertoo. 

Niinistö on tuttu vuosien varrelta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tullut molemmille tutuiksi vuosien varrella.

Lehmusvirta muistelee, kuinka nuorena taloustoimittajana haastatteli tuolloin valtiovarainministerinä ollutta Niinistöä. Haastattelu oli Lehmusvirralle ensimmäinen suorassa lähetyksessä uutisankkurina tehty, ja jännitys sen mukainen.

Leppänen arvioi, että Niinistö on ollut vähintään joka kymmenennessä uutislähetyksessä uran varrella, satoja kertoja joka tapauksessa.

– Siinä tullaan hänen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajakausiltaan, ministerikausiltaan aina näihin viime vuosiin. Onhan hänen nimensä tullut mainittua aika monta kertaa, Leppänen kertoo.

Molemmat kuvaavat Linnan juhlia intiimiksi juhlaksi. Vieraana ehtii nauttia juhlasta ja seurustella.

– Ei tarvitse kuin siirtyä metri johonkin suuntaan, niin eteen tulee uudet kaverit, Leppänen kuvailee.

MTV Uutiset tekee suoraa lähetystä verkossa ja seuraa Linnan juhlia koko illan itsenäisyyspäivänä 6.12.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja