Kuvat: Paavi vaihtoi Mersunsa Hyundaiksi

Paavi Franciscus on ottanut käyttöönsä uuden auton. Katolisen kirkon suurmiestä kuljetetaan nyt Hyundai Santa Fen erikoisvarustellulla mallilla, jonka kyydissä kirkonisä kuvattiin viime keskiviikkona.

Paavi on ajanut "paavinautoksi" kansankielellä kutsutulla menopelillään aina vuodesta 1930 saakka lähtien – toki kulkuneuvon tyyppi, merkki ja malli ovat vaihdelleet. Paavi Pius XI otti alleen tuolloin Mercedes-Benzin, ja eri paavit ovat ajaneet kaikkiaan 12 erilaisella Mersu-paavinautolla siitä lähtien.

Vasta 1960-luvulla paavin sai autoonsa ominaisuuden, joka salli hänen tervehtiä kansaa auton takaosasta. Mersun Landaulet-malli oli pidennetty ja sen katon pystyi avaamaan takaosastaan.

Paavi Johannes Paavali pääsi vuonna 1980 ensimmäisenä paavina ajelemaan lasikopillisella paavinautolla, kun hänen M-B G230:nsä oli varustettu lavalla, joka oli suojattu lasilla. Vuotta myöhemmin tapahtunut murhayritys poiki pikaisen parannuksen suojaukseen, ja Britannian-visiitillä 1982 paavi ajelutti itseään luodinkestävin lasi-ikkunoin varustetulla Range Roverilla.

Näistä ajoista lähtien paavi on lähes poikkeuksetta nähty mitä erikoisempien autojen kyydissä. Yksi yhteinen tekijä näillä automalleillaon ollut: autoja on usein korotettu siten, että niiden mittasuhteiden muuttuminen on saanut kulkupelin näyttämään hassulta.

Lue myös:

    Uusimmat