Kuvat osoittavat Jose Mourinhon ja Tottenham-pelaajien kyseenalaiset toimet – kohu jyllää Englannissa

Jalkapalloseura Tottenham Hotspur on antanut pelaajilleen muistutuksen koronavirusrajoitusten noudattamisesta.

Englannissa nousi pienimuotoinen kohu, kun sosiaalisessa mediassa levisi kuvia, joissa Tottenhamin päävalmentaja Jose Mourinho ja muutamat joukkueen pelaajat harjoittelivat Hadley Commonin puistossa Lontoossa.

Mourinhon nähtiin harjoittelevan Tangui Ndombelen kanssa, kun taas Davinson Sanchez ja Ryan Sessegnon juoksivat vierekkäin. Serge Aurier puolestaan julkaisi Instagramissa videon, jossa hän hölkkäsi toisen henkilön vierellä.

Mourinho ja pelaajat eivät noudattaneet fyysisen etäisyyden sääntöjä. Britanniassa on sallittua mennä kerran päivässä harrastamaan ulkoliikuntaa, mutta vain samassa taloudessa asuvan kanssa. Muuten tulee aina pitää kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin.

–  Kaikkia pelaajiamme on muistutettu kunnioittamaan turvavälejä harjoitellessaan ulkona. Me jatkamme tämän viestin korostamista, Tottenhamin edustaja sanoi.

Tottenham on saanut kritiikkiä siitäkin, että se haki viime viikolla Britannian valtiolta tukea lomautetun henkilökuntansa palkkojen maksamiseen. Valioliigaa johtava Liverpool pyörsi maanantaina lomautussuunnitelmansa saatuaan rajua arvostelua kannattajiltaan ja entisiltä pelaajiltaan. Monien brittien mielestä julkista rahaa ei pidä antaa seuroille, jotka maksavat monille pelaajille tähtitieteellisiä palkkoja.

Lue myös:

    Uusimmat