KUVAT: Näin hurjia muutoksia hiushoidot tekivät suomalaisnaisten hiuksiin

Tuntuvatko sinunkin hiuksesi talven jäljiltä elottomilta, kuivilta, karheilta tai nuutuneilta? Et ole ainut. Testasimme, miten erilaisilla hoitokeinoilla voi saada kutrit kuntoon, ja millaisen lopputuloksen tuotteet todella takaavat.

Talven, tuulen ja tuiskujen jälkeen monen suomalaisen hiukset ovat kevätkaudella monesti latteat ja sähköiset. Mikä olisikaan paras keino saada hiukset kevätkuntoon?

Testasimme erilaisia hiustuotteita ja -hoitoja, jotka lupasivat tehdä hiuksista muun muassa tuuheammat ja terveemmän näköiset. Katso lopputulokset!

Kuivista hiuksista eroon?

Testaaja: Nainen, 29, hius lyhyt ja täysin luonnontilainen sekä värjäämätön.

Testattava tuote: Lavera Repair & care hair serum. Seerumi kuiville ja rasittuneille hiuksille.

Lupaus: "Kasvikeratiini ja luomuvilliruusu-uute kosteuttavat hiuksia ja vahvistavat vaurioituneita latvoja. Kaksihaaraiset vähentyvät."

Kommentti: Haettuani tuotteen huomaan sen olevan geeli. Kauhistun. Minulla on huonoja kokemuksia hoitoaineista ja muista mömmöistä, jotka jättävät hiuksen likaiseksi ja rasvaiseksi. En tästä syystä edes käytä hoitoaineita arkielämässäni!

Huoli on kuitenkin aiheeton. Laveran geeli levittyy pyyhekuivaan hiukseen helposti ja katoaa. Hius ei jää tahmeaksi eikä ainetta edes huomaa.

Laitan geelin hiuksiin illalla. Aamulla luvassa on yllätys: hius seisoo villisti pystyssä vailla minkäänlaisia muotoilutuotteita. Onko tämä nyt sitä volyymiä, jota mainokset aina lupaavat?

Efekti toistuu jokaisella levityskerralla. Jos tukan pesee aamulla ja antaa sen kuivua "päähän", tuuheus on vähäisempää; illalla kosteaan tukkaan levitetty geeli tuottaa aamuksi pörheän, runsaan hiuspehkon. Pöyheys pysyy koko päivän ilman lakkaa tai muutakaan vahvistusta. Uskomaton tuote! Mainittakoon, että hiukseni ovat hyvin lyhyet, joten pitkä tukka ei välttämättä tuuhentuisi yhtä paljon.

7–8 käyttökerran jälkeen hius alkaa näyttää silmääni kiiltävältä – ei silikonikiiltävältä, kuten hiusvärimainoksissa, vaan luontaisen hehkuvalta. Hyvä tuote.

Ennen/jälkeen hiuseerumin käytön:

hiuksetennen1
Photographer: Maria Aarnio.
hiuksetjälkeen1

Uutta elämää päänahalle?

Testaaja: Nainen, 24, keskipitkät ja paksut hiukset, joissa vanhat vaalennetut raidat, kuiva hiuspohja

Testattava tuote: Lushin Hair Doctor -hiusnaamio.

Lupaus: "Viilentävä mentoli ja hoitavat yritit vilkastuttavat verenkiertoa ja antavat uutta elämää väsähtäneelle, tukkoiselle päänahalle."

Kommentti: Koostumukseltaan savimainen tuorenaamio säilytetään jääkaapissa, joten naamio tuntuu erityisen viilentävältä päänahassa. Levitin ohjeen mukaisesti lähes koko purkillisen naamiota ensin koko päänahkaan jakaus jakaukselta ja lopulta pituuksiin levittäen. Naamion annetaan vaikuttaa 20 minuuttia, jonka jälkeen hiukset pestään normaalisti.

Naamio tuntui päänahassa viilentävältä ja rauhoittavalta, ja tunne jatkui pitkään pesun jälkeenkin. Hiukset tuntuivat erityisen pehmeiltä ja näyttivät tavallista kiiltävämmiltä. Kuivaa päänahkaa ei kiristänyt, kuten normaalisti pesun jälkeen. Voisin ostaa uudestaan, jos päänahka tuntuisi joskus erityisen hankalalta, kuivalta tai rasvaiselta.

Lopputulos ei ollut kuitenkaan niin mullistava, että kokisin tarvetta käyttää tuotetta säännöllisesti. Kokonainen purkillinen tuotetta kuluu kuitenkin jo lähes yhdellä käyttökerralla.

Ennen/jälkeen hiusnaamion käytön:

hiuksetennen2
Photographer: Maria Aarnio.
hiuksetjälkeen
Photographer: Maria Aarnio.

Paksummat hiukset?

Testaaja: Nainen, 28. Keskivaaleat, pitkät hiukset, joissa vaaleita raitoja. 

Testattava tuote: L'orealin Serioxyl Thicker Hair -seerumi.

Lupaus: "Hiuksiin, pituuksiin ja latvoihin, levitettävä hoitoseerumi, jolla saadaan aikaan välittömästi paksummat hiukset."

Kommentti: Seerumi levitetään pestyihin, kosteisiin hiuksiin tekemään niistä välittömästi paksumman tuntuiset. Serioxyl-tuotteiden sanotaan olevan ammattimainen ratkaisu oheneville hiuksille.

Miellyttävän tuoksuinen seerumi levittyi hiuksiin hyvin kamman avulla. Kuivumisen jälkeen hiukset olivat kevyet ja ilmavat, ja ne oli helppo kammata ja laittaa. Hiukset olivat myös kiiltävät ja sileät. Hiusten paksuudessa en kuitenkaan huomannut silmämääräisesti mitään eroa, joten tuotteen lupaus välittömästi paksumman näköisistä hiuksista jäi toteutumatta. 

Ennen/jälkeen seerumin käytön:

hiuksetennen4
tuulijälkeen

Kiiltävämmät hiukset?

Testaaja: Nainen, 35, vaalenaruskeaksi värjätyt pitkät luonnonkiharat

Testattava tuote: Luontaistuotekaupassa myytävä luomukookosöljy.

Kommentti: Luonnonkiharat hiukseni kuivuvat herkästi ja olen kova käyttämään hiuksiin jätettäviä öljyjä. Nyt testasin kookosöljyn. Käytin öljyä viikonajan, neljä kertaa. Laitoin öljyä hiusten latvaosaan, en juuriin, aina ennen pesua ja annoin vaikuttaa 10–30 minuuttia. Tämän jälkeen pesin hiukset normaalisti.

Öljy tuoksuu vain miedosti kookokselle. Se on kiinteässä muodossa mutta sulaa heti käsiin ja se on helppo levittää pitkiin hiuksiin. Öljy lähti myös pesussa hyvin, eikä hiukset jääneet rasvaisiksi. Pörröiset hiukset silottuivat selvästi eivätkä olleet niin pystyssä kuin normaalisti. Tähän vaikutti varmasti myös öljyn ns. latistava vaikutus.

En usko, että öljystä on pitkäaikaista hyötyä, eli vaikutus ei kestä pitkään. Öljyä täytyisi siis käyttää joka pesun yhteydessä. Aion kuitenkin käyttää jatkossakin, ihan vain pörröisyyden minimoimiseksi.

Ennen/jälkeen kookosöljyn käytön:

hiuksetennen3
Photographer: Maria Aarnio.
hiusjälkeen2

Terveemmät, parempikuntoiset hiukset?

Testaaja: Nainen, 28, puolipitkiä, suhteellisen huonokuntoisia hiuksia on vaalennettu jo lähemmäs 10 vuotta.

Testattava tuote: Olaplex-hoito kampaajalla.

Lupaus: Tuote, jolla korjataan itse hiuksen rakennetta. Sopii kaikille hiuslaaduille.

Kommentti: Tätä hoitoa hehkutetaan tällä hetkellä eri puolilla Suomea Helsingistä Kausalaan ja huomattavasti pidemmällekin – eikä mikään ihme.

Amerikasta Suomeen nopeasti rantautunut Olaplex on kampaamoissa tarjottava uudenlainen lisäpalvelu esimerkiksi hiustenvärjäyksen yhteydessä tai erillisenä tehohoitopalveluna. Olaplexin kerrotaan estävän hiusten vahingoittumista sekä korjaavan jo syntyneitä vaurioita, vahvistavan hiuksia. Hiusta voidaan myös esimerkiksi vaalentaa entistä vaaleammaksi.

Olaplexin toiminta perustuu siihen, että se palauttaa jo katkenneita rikkisiltoja takaisin yhteen ja käsittelyn yhteydessä estää rikkisiltoja katkeamasta. Eli kyseessä ei ole hoitoaine, vaan tuote, joka korjaa hiusta sisältäpäin.

Kävin kokeilemassa tätä hoitoa a.k.a Luova -liikkeessä,  Hanna Ruususella. Hoito oli aivan kuten normaalilla kampaajakäynnillä – kaamea juurikasvuni värjättiin pois ja jo kellerteviin hiuksiin lisättiin sävyte.

Hoito on kaksitahoinen: Olaplex Blond Multiplier No.1 lisätään värin tai vaalennusaineen sekaan. Värin tai vaalennusaineen huuhtelun jälkeen hiukset hoidettiin Olaplex Bond Perfector No.2:lla.

Kun kampaaja alkoi kuivata hiuksiani hiustenkuivaajalla, mietin, että pöh, eiväthän nämä sen erikoisemmassa kunnossa ole kuin mitä normaalin kampaajakäynnin jälkeen.

Mutta kun hiukset olivat kuivat, hämmennyin. En ole koskaan nähnyt hiuksiani niin silkkisinä – ja kun kokeilin niitä kädelläni, taisin huudahtaa että "ne ovat kuin My Little Ponyn harja!". Hiuksiin ei tarvinnut lisätä mitään hiustuotteita kuivaamisen jälkeen. Vielä enemmän olin hämilläni, kun näin itse ennen ja jälkeen -kuvat.

Sanolla sanoen: suosittelen. Hoitoa voi jatkaa kotona ostamalla pienen putelin kampaajalta, jota käytetään noin kerran viikossa. Tuotteella voi ylläpitää käsittelyn tuloksia ja jatkaa korjausprosessia hiuksen sisällä.

Olen sanaton.

Ennen/jälkeen Olaplexin käytön:

fgfsd 004
Photographer: Maria Aarnio.
hiusjälkeen

Seuraa MTV Lifestylea Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä!

Lue myös:

    Uusimmat