KUVAT: Madeleinen ja Chrisin lapsella riittää kuninkaallista leikkiseuraa

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Chris O'Neillin eilen syntynyt esikoinen saattaa tulevina vuosina saada leikkiseuraa kuninkaallisista piireistä. Euroopan kuningasperheissä riittää kosolti sopivan ikäisiä lapsia.

Ruotsin prinsessa Madeleine synnytti esikoistyttärensä New Yorkissa myöhään torstaina paikallista aikaa. Ruotsin hovi tiedotti asiasta virallisilla Facebook-sivuillaan perjantaina noin kello 7.30. Suomen aikaa.

Chris O'Neillin ja Madeleinen tyttärellä ei varmasti tule vartuttuaan olemaan pulaa innokkaista leikkitovereista, ja potentiaalisia ystäviä riittää myös siniveristen piireissä. Euroopan kuninkaallisille on viime vuosien aikana syntynyt useita tulokkaita, joista monet voivat hyvinkin muutaman vuoden kuluttua ystävystyä Ruotsin hovin uusimman lisäyksen kanssa.

Ilmiselvin leikittäjä Madden jälkeläiselle on epäilemättä serkku Estelle. Kruununprinsessa Victorian ja Danielin esikoisella Estellellä ja Madeleinen esikoisellä on ikäeroa melkein päivälleen kaksi vuotta, joten serkuksista tulee varmasti erottamattomat, vaikka välimatkaa eri mantereilla asuvilla tytöillä riittääkin tuhansia kilometrejä.

Lisää leikkikavereita löytyy muista Euroopan kuningaskunnista.

Sopivimman ikäinen ystävä löytynee Britanniasta, sillä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen esikoispoika George syntyi heinäkuussa 2013 – hänellä ja Madeleinen esikoisella on ikäeroa vaivaiset puoli vuotta. Muut Britannian kuningashuoneen potentiaalisista leikkikavereista ovat jo selvästi varttuneempia: Lady Louise Windsor on jo 10-vuotias ja pikkuveli James Windsor 6-vuotias.

Myös muista Pohjoismaista löytyy monta potentiaalista leikittäjää: Madden tytär voi kaveerata vartuttuaan esimerkiksi Norjan kruununprinsessa Ingrid-Alexandran kanssa. Ingrid Alexandra on 10-vuotias, ja hänellä on lisäksi 8-vuotias pikkuveli Sverre-Magnus.

Myös Tanskasta löytyy rutkasti sopivan ikäistä seuraa. Prinssi Frederikin ja prinsessa Maryn tytär, prinsessa Isabella, on 6-vuotias, ja hänen veljensä, prinssi Christian, 8-vuotias. Tanskan kuninkaalliseen perheeseen kuuluvat myös 3-vuotiaat kaksoset Vincent ja Josephine.

Lisäksi Tanskan prinssillä Joachimilla ja prinsessa Mariella on monta lasta: prinssi Henrik ja prinsessa Athena sopivat mainiosti leikkiseuraksi Madden tyttärelle. Henrikillä on ikää 4 vuotta ja Athenalla 2 vuotta. Pariskunnan vanhimmat pojat Felix ja Nikolai ovat sen sijaan jo varttuneempia, iältään 11 ja 14.

Alankomaiden kuningas Willem-Alexanderin ja kuningatar Máximan lapsista Madeleinen tytär saa myös kavereita. Kruununprinsessa Catharina-Amalia on 10-vuotias, hänen sisarensa prinsessa Alexia on puolestaan 8-vuotias ja prinsessa Ariane 6-vuotias.

Myös Espanjasta Madeleinen tytär saa kaverikseen tyttöjä: vaaleat prinsessat Leonor ja Sofia ovat iältään 8 ja 6 vuotta.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat