Kuvat: Maailman hienoin avoauto? Uusi Rolls-Royce Dawn ylellisyyden seuraavalle tasolle

Rolls-Royce on julkaissut viralliset kuvat uudesta Dawn-avoautostaan juuri ennen Frankfurtin autonäyttelyä. Valmistaja kuvailee Dawn-mallia maailman ainoaksi nelipaikkaiseksi luksusavoautoksi.

Jotkut autonvalmistajat saattavat olla asiasta eri mieltä, mutta myönnettäköön, että tämän Rollsin ratissa ei tarvitse potea alemmuuden tunnetta.

Ulkoisesti Dawn muistuttaa pitkälti sisarmalli Wraithia, mutta avoautossa kova katto on vaihdettu pehmeään rättikattoon. Sukunäköisyydestä huolimatta valmistaja sanoo vaihtaneensa 80 prosenttia auton ulkopelleistä.Perän ”tiikkikansi” jäljittelee veneen peräpeiliä, aivan kuten Rolls-Roycen aikaisemmassa Drophead Coupé -avoautossa. Valmistaja kuvailee sitä ”uskomattomaksi käsityöntaidoksi”. Nelipaikkainen avoauto on yltäkylläisyyden huipentuma myös sisätiloiltaan. Materiaalit ovat pääsääntöisesti puuta, nahkaa ja alumiinia. Lisäksi sisätiloja voi personoida lukuisilla eri väriteemoilla.

Pehmeän katon sanotaan olevan ”täysin äänetön”. Auringon tullessa esiin sen saa avattua 30 sekunnissa.

Rolls-Roycen tukankuivaimen moottorina on 6,6–litrainen kaksoisahdettu W12, joka tuottaa 563 hevosvoimaa ja 780 Nm väännön. Satasen vauhtiin auto pinkaisee 4,9 sekunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja