Mainos

Kuvat: Lasse ajoi harvinaisen kolarin kotimatkallaan – törmäsi villisikaan keskellä maantietä

Myöhään keskiviikkona tapahtui Sipoossa harvinainen kolari, kun autoilija törmäsi villisikaan. MTV Uutiset tavoitti villisian yllättämäksi joutuneen autoilijan.

Lasse Kastarinen lähti keskiviikkona yhtyeensä treenikämpältä Helsingistä kohti Loviisaa. Treeneissä oli mennyt myöhään ja oli pimeää, mutta ajokeli oli hyvä eikä tiellä ollut paljon liikennettä, kun matka tyssäsi. Ihan kirjaimellisesti.

– Sipoonlahden liittymän kohdalla on semmoinen kaareva silta, jossa joutuu vähän keskittymään. Olin juuri ohittamassa toista autoa, ja vauhtia oli ehkä 110 - 120 kilometriä tunnissa. Ihan sekunnin puolikkaalla ehdin nähdä sikamaisen hahmon. Painoin vaistomaisesti jarrua ajatellen, että ehkä se on villisika, Kastarinen kertaa tilannetta.

Samalla kuului iso paukahdus ja turvatyynyt laukesivat. Kastarisen näkyvyys katosi, mutta hän ei heti ymmärtänyt, miksi; konepelti oli nimittäin noussut ja peitti näkyvyyden. Vaaratilanteiden välttämiseksi hän ajoi autonsa tien pientareelle.

– Siellä keräilin itseäni. Auton nokka oli lytyssä ja konepelti noussut. Turvatyynyt olivat lauenneet ja semmoinen katkera käry siellä oli. Noin 10-20 metrin päässä auton perässä näin villisian retkottavan.

Kastarisen avuksi tielle oli pysähtynyt myös säiliöauto, jonka kuljettajalta hän sai apua.

– Vedimme villisian tien sivuun ja laitoimme varoituskolmion asianmukaisesti. Potkimme auton muoviosia pois tieltä ja soitimme sitten hätänumeroon, mies kertaa. 

Paikalle kutsuttiin poliisien lisäksi myös hinausauto ja riistamiehiä.

– Poliisit kertoivat, että hirvi- ja peurakolareita tapahtuu liki päivittäin. Mutta että tämä oli kolmas villisikakolari vuoden sisään. 

Villisika päätyi leijonien kitaan

Tapaus oli kuitenkin sen verran harvinainen, että poliisi tiedotti siitä myös omalla Facebook-sivullaan. 

Pientareelle menehtynyt villisika ei päätynyt riistamiesten tai Kastarisen pakkaseen vaan toimitettiin ruoaksi Korkeasaaren leijonille.

– Me asuimme ennen Kulosaaressa ja kuulimme kerran parvekkeellemme urosleijonan karjuntaa, koska Korkeasaaren eläintarha on niin lähellä. Nyt riistanhoitajat kertoivat, että villisika menee niille leijonille. Ruokin siis meidän vanhaa naapuria, naureskelee Kastarinen.

Villisikakolarit ovat hyvin harvinaisia, eikä niitä tilastoida esimerkiksi Liikennevakuutuskeskuksessa erikseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.