KUVAT: Kohuttu uimapuku monokini peittää ja paljastaa

Pikkubikineiden ja kokouimapuvun rinnalle rantamuotiin on ilmestynyt seksikäs monokini, joka yhdistää parhaimmat – tai pahimmat – puolet molemmista perinteisistä uima-asumalleista.

Monokini on yksiosainen uimapuku, joka on kuitenkin lähes yhtä paljastava kuin bikinit. Muodin aallonharjalla seilaava uimapuku kääntää takuulla päät kesälomalla!

Isoäitiemme aikaan monokini oli nykyistäkin rohkeampi. Monokini syntyi vapaudenkaipuisella 1960-luvulla, ja oli alunperin rinnat paljastava, "yläosaton" uima-asu. Kuohuttaneen puvun kehitteli itävaltalaissyntyinen suunnittelija Rudi Gernreich, jolle yläosattomuus oli kannanotto liberaalien arvojen puolesta. Gernreich ennusti, että naiset luopuisivat tyystin rintojensa peittämisestä. Näin ei käynyt edes rantamuodissa, sillä nykyiset monokinit kaikessa paljastavuudessaankin peittävät kuitenkin rinnat – yleensä.

Kuva Tärähtäneiden ämmien Monokini 2.0-projektista, kuvaaja Pinja Valja.

Monokinilla voimautetaan rintansa menettäneitä

Rintojen – tai pikemminkin niiden menetyksen – paljastaminen nosti nimittäin monokinit otsikoihin taas tänä keväänä. Suomalaisen Tärähtäneet ämmät -taiteilijaduon eli Katriina Haikalan ja Vilma Metterin Monokini 2.0. näyttely esitteli rintasyövän myötä rintansa menettäneitä naisia upeissa, ylävartalon paljastavissa monokineissa. Monokinit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa.

Idean äiti on tutkija Elina Halttunen, joka havaitsi, ettei hänen kaltaisilleen rintansa menettäneille naisille ole tarjolla kauniita uima-asuja, jotka eivät pyrkisi peittelemään rinnan menetystä. Projektin upeat muotikuvat todistavat, että ilman rintaakin voi näyttäytyä rannalla tyrmäävänä seireeninä.

Monokini 2.0 -projekti on herättänyt kiinnostusta ympäri maailman ja kiinnitti myös popdiiva Lady Gagan huomion. Jotta Monokini 2.0 -kuvissa nähdyt upeat uimapuvut saataisiin rantautumaan kauppojen rekeille asti, käynnistivät Tärähtäneet ämmät joukkorahoituskampanjan Kickstarterin kautta. Kampanjalla kerätään varoja tuotannon aloittamiseksi ja se on voimassa 30. kesäkuuta asti.

Lähteet: Monokini2.com, Kickstarter.com, Wikipedia

Kuvagallerian kuvat: All Over Press ja Monokini 2.0 project by Nutty Tarts / Tärähtäneet ämmät, valokuvaaja Pinja Valja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja