KUVAT: Katutyyliä maailmalta – nappaa ideat pukeutumiseen

Euroopassakin hytistään harmaassa säässä. Räväkät tekoturkikset ja kekseliäs kerrospukeutuminen pitää tyylitaiturit lämpiminä talvellakin.

Euroopassa on jo esitelty ensi talven miesten muotia. Yleisön pukeutumisestä voi ammentaa inspiraatiota saman tien oman talvilookin piristykseksi.

Tekoturkistrendi jyllää. Pörröinen takki ei näytä lainkaan hullummalta yhdistettynä klassisiin perusvaatteisiin ja boheemiin rock-asenteeseen. Suorat hiukset, keskijakaus ja luonnollinen meikki vievät ajatukset 1970-luvulle.

Viitat villitsevät viileässä säässä. Mikäli neulepaitojen kerrostus ahdistaa, heitä villainen viitta tai poncho ulkotakin päälle. Valkoinen raikastaa tumman asun. Korkeavartiset saappaat lämmittävät sääriä.

Värillä on väliä. Erotu eduksesi mustien toppatakkien merestä ja satsaa kirkkaan väriseen takkiin. Kokopitkä takki on paitsi lämmin, myös trendikäs valinta. Rohkea pukeutuja ottaa mallia muotisuunnittelija Caroline Issan sähäkästä sinisen ja fuksian yhdistelmästä.

Väriä voi kokeilla vain huivissakin. Issa ikuistettiin Lontoossa mustassa asussa, jota piristävät viileät pastellisävyt. Nyöritettäviä kenkiä ja vajaita lahkeita voi käyttää talvellakin, kun pukee alle paksut sukkahousut tai pitkät sukat.

Paleltaako toimistossa? Pue bleiseri poolopaidan päälle. Pidä kokonaisuus harmonisena kiinnittämällä huomiota väreihin. Valitse esimerkiksi samanvärinen ylä- ja alaosa, sillä ne luovat pidemmän yhtenäisen linjan. Poolokaulukset ovat pop muutenkin.

Kerrospukeutumista Berliinistä: pue väljä villakangastakki biker-nahkajakun päälle. Turkis toimii myös pienissä yksityiskohdissa.

Värikkäät asusteet auttavat ankeassa arjessa. Kokeile vaikka kirkasta punaista!

Muotitoimittaja Anna Dello Russo paleltuisi preeria-estetiikkaa huokuvassa asussaan Suomen kamaralla. Viitasta, hatusta ja pitkästä mekosta voi kuitenkin ammentaa ideoita. Väljän, pitkän ja hihallisen hippimekon alle mahtuu vaikka millainen määrä villakerrastoja. Ohuella nahkavyöllä, pitkillä kaulakoruilla ja saappailla mekosta saa asustettua mukavan talvivaatteen.

Shoppailuvinkkejä alennusmyynteihin

Talvivaatteita myydään nyt huimin alennuksiin. Ehdit siis hyvin napata itsellesi vaikkapa räväkän tekoturkiksen tai villakangasjakun halvempaan hintaan.

Tekoturkisjakku, H&M, 49,95 e.

Lue myös:

    Uusimmat