Mainos

KUVAT: Helsingistä lisää historiallisia ilmakuvia

Helsingistä on julkaistu lisää ilmakuvia. Pääkaupunkiseudun avoimen datan palvelussa on nyt julkaistu ilmakuvat vuosilta 1932 ja 1950. Kuvat kattavat koko Helsingin ja osan Pohjois-Espoota.

Viime vuonna julkaistiin ilmakuvat vuosilta 1943, 1964, 1976 ja 1988. Myöhemmin on tarkoitus julkaista lisää ilmakuvia 1950-luvulta sekä vuosilta 1969 ja 1997.

Ilmakuvia vertailemalla näkee Helsingin kehittymisen ja kaupungin laajenemisen uusille alueille. Materiaali on erityisen hyödyllistä, kun halutaan tietoa maankäytöstä eri aikoina. Ilmakuviin on taltioitunut myös historiallisesti merkittävien tapahtumien vaikutuksia kaupunkikuvaan.

Vuoden 1950 aineistossa näkyvät päättyneen sodan jäljet sekä valmistautuminen vuoden 1952 olympialaisiin.

Vuoden 1932 aineistosta voi havaita esimerkiksi Lauttasaaren ja Helsingin keskustan välisen sillan puuttumisen. Lisäksi nykyisen Alppikylän kaupunginosan paikalla oli vuonna 1932 hiekkakuoppa ja Malmin lentokentän tilalla peltoja.

Vuoden 1950 kuvissa Herttoniemen alueen rakentaminen on käynnissä mutta Laajasalo vielä lähes koskematonta aluetta. Joitakin merkkejä näkyy myös vuoden 1944 pommitusten aiheuttamista vaurioista. 

Luvan aineiston julkaisemiseen antoi Puolustusvoimien Tiedustelukeskus. Julkaisu on toteutettu yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. 

Kaupunki tilaa tarkat ja koko Helsingin kattavat ilmakuvaukset nykyisin joka toinen vuosi. Tuoreimmat kuvat ovat nähtävissä Helsingin karttapalvelussa. 

Aiemmin julkaistuja ilmakuvia löydät täältä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.