Espoosta löytyy korkeuksista jotain, mitä tuskin muualta Suomesta – katso kuvat näyttäviltä paikoilta!

Tiesitkö? Espoosta löytyy korkeuksista jotain, mitä tuskin muualta Suomesta – mutta onko näihin ikinä laskeuduttu? 0:35
Katso videolta upeat valokuvaaja Julius Janssonin ottamat ilmakuvat Espoon helikoptereiden laskeutumispaikoista!

Valokuvaaja Julius Jansson ikuisti Espoosta yksityiskohtia, joita harva Suomessa on aiemmin nähnyt. Jansson ilmakuvaa harrastukseksi ja hänellä on meneillään projekti, jossa hän ilmakuvaa Helsingin seudun erikoisimpia maisemia ja kaupungin kehitystä.

– Mietin eräänä päivänä mitä paikkoja ja alueita seuraavaksi kuvaisi. Tutkin karttaa Google Mapsissa. Bongailen sieltä kuvauskohteita, joissa näyttäisi olevan erityinen maisema tai jokin erikoinen rakennus.

Helikoptereiden laskeutumispaikat keskellä kaupunkia ovat tuttu näky elokuvista sekä kuvista suurkaupungeista, kuten New Yorkista ja Los Angelesista.

– Mietin, mahtaako pääkaupunkiseudulta löytyä vastaavia, ja lähdin etsimään niitä Google Mapsin satelliittikuvista. Huomasin että löytyyhän niitä ainakin nämä pari kappaletta, Jansson kertoo.

Laskeutumispaikkaa käytettiin Madonnan keikan yhteydessä

Espoossa sijaitsee ainakin kolme Janssonin kuvissa esiintyvää helikoptereiden laskeutumispaikkaa: kaksi niistä sijaitsee Espoon Keilaniemessä, toinen Koneen pääkonttorin katolla ja toinen Nokian entisen pääkonttorin rannalla. Kolmas sijaitsee Espoon Leppävaarassa Panorama Tower -toimistorakennuksen katolla.

Muita pääkaupunkiseudulla olevia helikoptereiden laskeutumispaikkoja on ainakin lentokentillä, sairaaloissa sekä Kallion pelastusasemalla.

Todistetusti ainakin Keilaniemessä maantasalla sijaitsevaa helikopterin laskeutumispaikkaa on käytetty vuonna 2009, kun Madonna esiintyi Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat