Mainos

Kuvat: Helsingin poliisi sai saaristoon uuden ”tehokkaan merimaijan” – valmius toimia koko Suomenlahdella

1:23

Helsingin poliisilaitos on saanut käyttöönsä uuden monitoimipartioveneen, joka kulkee edeltäjänsä tapaan nimellä Ville 1.

VILLE 1


Valmistaja: Kewatec AluBoat Oy Ab
Hinta: noin 750 000 euroa
Kokonaispituus: 11,90 metriä
Leveys: 3,40 metriä
Paino: 10 tonnia (veneen oma paino 9 tonnia)
Moottori: 13-litrainen Caterpillar, 1000 hevosvoimaa
Syväys: 0,8 metriä
Huippunopeus: 42 solmua
Rekisteröity 12 hengelle

Poliisilaitos kuvailee venettä tiedotteessa selkeästi nykyistä nopeammaksi. Venepoliisin esimies ylikonstaapeli Jarmo Niininen kertoo tiedotteessa aluksen suojauksen, merikelpoisuuden ja rakenteiden tukevuuden olevan merkittävästi edeltäjäänsä paremmat.

– Esimerkiksi hinauskyky on kaksinkertainen Ville 3:een verrattuna, ja peruutettaessakin hinauskyky on samaa luokkaa kuin Ville 3:lla eteenpäin ajettaessa, hän toteaa viitaten Helsingin poliisilaitoksen toiseen partioveneeseen.

Veneellä voi suorittaa vesiliikennevalvontaa, ylläpitää yleistä järjestystä, kuljettaa loukkaantuneita, suorittaa meripelastustehtäviä ja rantautua matalikkoihin, poliisista luetellaan. Lisäksi veneellä on öljyntorjuntavalmius.

– Uusi Ville 1 ja nykyinen Ville 3 täyttävät tehokkaasti aukon, joka muiden merellisten viranomaisten aluskalustolta jää. Helsingin venepoliisin varsinainen toimialue ulottuu Porvoosta Porkkalaan, mutta tarvittaessa meillä on uuden Ville 1:n myötä valmius antaa virka-apua ja toimia koko Suomenlahden alueella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.