Mainos

Kuvat: Euroopan suurimmassa huvipuistossa riehui tulipalo – 25 000 evakuoitiin, sammutus jatkui aamuun asti

3:14

Euroopan toiseksi suurin huvipuisto, saksalainen Europa-Park, on kärsinyt pahoita vaurioita eilen riehuneessa tulipalossa.

Tulipalo syttyi Baden-Württembergin osavaltiossa maan lounaisosassa sijaitsevassa huvipuistossa eilisiltana, kun paikalla oli runsaasti väkeä. Tulipaloa oli sammuttamassa 250 palomiestä, ja sammutustyöt jatkuivat yön yli. Seitsemän palomiestä sai lieviä vammoja.

Puistosta evakuoitiin tulipalon sytyttyä 25 000 ihmistä. Kukaan heistä ei loukkantunut.

Palon syttymisyystä ei ole vielä varmuutta, mutta alkunsa tuli sai Pirates of Batavia -nimisen laitteen varastorakennuksesta. Tuli levisi sieltä nopeasti muuallekin, ennen kuin se saatiin hallintaan.

Tulipalon synnyttämät savupatsaat näkyivät kilometrien päähän huvipuistosta.

Tänään huvipuisto avattiin yleisölle normaalisti.

Europa-Park on Saksan suurin huvipuisto ja Euroopan toiseksi suosituin Pariisin Disneylandin jälkeen. Siellä käy vuosittain 5,7 miljoonaa vierasta.

Puisto jakautuu viiteentoista eri alueeseen, jotka on nimetty Euroopan maiden ja alueiden mukaan. Europa-Parkin maskotti on harmaa "Euromaus"-niminen hiiri. Europa-Parkia johtaa "The Mack family", joka on valmistanut laitteita jo vuodesta 1780, sirkusvaunuja vuodesta 1880 ja vuoristoratoja vuodesta 1921.

Europa-Park on myös suuri lomakeskus. Puistossa sijaitsee neljä hotellia, majatalo, tiipii-kylä ja leirintäalue. Suurin hotelleista on nimeltään Colosseo, ja se on tehty Rooman Colosseumin tyyliseksi.  

Tulipalosta ovat uutisoineet uutistoimisto AFP sekä muun muassa Huffington Post.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.