KUVAT: Eero Milonoff muuntautuu hurjaksi kahlekuningas Houdiniksi

Näyttelijä Eero Milonoff tähdittää uutuusmusikaali Houdinia Aleksanterin teatterissa 4. joulukuuta alkaen.

Maineikkaan kahlekuninkaan saappaisiin hyppäävän näyttelijän mukaan teatterin lavalla nähdään monipuolinen esitys.

– Luvassa on teatteria, laulua, akrobatiaa ja temppuja, Eero Milonoff lupaa.

Milonoffia itseään kiinnostaa Houdinin roolissa erityisesti ilmiö, joka on nähtävissä vahvasti myös nykypäivässä.

– Hän on mielenkiintoinen hahmo. Esityksessä tutkitaan, mikä ajaa ihmisen hakemaan maksimaalista huomiota hinnalla millä hyvänsä.

– Kun katson maailmaa ja suomalaista yhteiskuntaa, ihmisillä on kova tarve tulla huomatuksi. Kaivo tuntuu olevan pohjaton, näyttelijä pohtii.

Korttitempuista aina kuolemaa uhmaaviin kahlekuningastemppuihin edennyt Houdini on esittäjänsä mielestä ristiriitainen hahmo.

– Hänen tarinansa linkittyy tähän päivään vahvasti, että on oltava jotain ollakseen olemassa. Vaikka jokaisen tulisi tulla rakastetuksi omana itsenään pelkästään siksi, että on olemassa. Siihen ei tarvita autoa, ei massia, ei mitään, että kelpaisi.

1920-luvun Amerikkaan sijoittuvassa musikaalissa vahvaa roolia näyttelevät myös temput. Värikkään elämänsä aikana kahlekuningas ehti muun muassa roikkua pakkopaitaan kahlittuna pilvenpiirtäjästä, survoutua käsiraudoissa maitotonkkaan ja suostua hautautumaan elävältä.

– Esityksessä nähdään temppujakin, mutta erityisesti tarkastellaan sitä, mitä uhrauksia ne ovat vaatineet, Milonoff sanoo.

Katso musikaalin trailerit:

Houdini saa ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa torstaina 4. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat