KUVAT: Brigitte Bardot 80 vuotta – sensuellin ranskattaren tyyli hurmaa edelleen

Seksisymboli ja tyyli-ikoni Brigitte Bardot on sensuellin ranskattaren perikuva.

Vaalea tukkapehko, kurvikas vartalo ja lapsekkaat kasvot. Ei ihme, että Brigitte Bardot oli 1950- ja -60-lukujen suurimpia seksisymboleja. Tähden ikoninen look näyttää edelleen viettelevältä, eikä ole mikään ihme, että Bardot löytyy yhä kärkipäästä kun listataan kaikkien aikojen kuumimpia kaunottaria. Bardot oli kuin Euroopan oma Marilyn Monroe, ja kotimaassaan hän sai kunnian poseerata myös ranskalaisuuden symbolin, Mariannen, rintakuvan mallina.

Bardot muistetaan muun muassa elokuvista Manina – tyttö ilman huntua (1952), Ja jumala loi naisen (1956), Rakkauden jumalatar (1958) ja Keskipäivän aave (1963). Bardot on ollut otsikoissa myös rakkauselämänsä ansiosta, ja hänet tunnetaan intohimoisena eläinten oikeuksien puolustajana.

Bardot nousi valkokankaiden seireeniksi bikinikuviensa ansiosta, joissa tuolloin vielä tummatukkainen kaunotar poseeraa kukallisessa uima-asussa Rivieran rannalla

Näyttelijättären tavaramerkiksi vakiintui paitsi uskomaton bikinivartalo myös aikakaudelle tyypillinen, tuuheaksi tupeerattu, blondattu hiuspehko. Ajan hengen mukaisesti silmämeikki oli tumma. Brigitte onnistui näyttämään seksikkäältä vaikka neuleessa ja kaprihousuissa.

Panta ja korkeakauluksinen pusero eivät ole koskaan näyttäneet yhtä seksikkäiltä. Kuvat elokuvasta Keskipäivän aave (1963).

Lue myös:

    Uusimmat