Mainos

Kuvat ja video: Autistinen Petri teki sen – pyöräili 1000 kilometriä yksinäisten puolesta

1000 kilometriä, lukuisia uusia ystäviä, monta haastattelua, vierailuja yksinäisten vammaisten luona, sadetta ja aurinkoa sekä hymyjä ja ystävyyden eleitä. Kaikki tämä mahtuu pariin viime viikkoon autistisen Petri Virolaisen elämässä.

Ystävyyden viestiä läpi Suomen vienyt Petri Virolainen polki 1000 kilometriä, Keravalta Ouluun. Hän lähti liikkeelle kesäkuun alussa Keravalta, eilen illalla hän saapui Ouluun.

Kylpylässä rentoutumisen jälkeen Virolainen oli valmis tapaamaan mediaa tänään oululaisella torilla. Paikalla oli lisäksi tukijoukkoja sekä monta kansalaista, jotka olivat seuranneet Petrin matkaa. 

– Vastaanotto Oulussa on ollut tosi hieno, Virolainen sanoo MTV Uutisille.

– Voimia läpi matkan toi se, että sain koko ajan tuotua iloa useammalle ja useammalle vaikeavammaiselle.

Virolainen sai reissun aikana valtavasti kannustusta sekä uusia tuttavuuksia. Takana on useita vierailuita vaikeavammaisten päivätoimintakeskuksissa ja asumispalveluyksiköissä. 

– Kaikille, jotka miettivät, mitä voisivat itse tehdä yksinäisyyden vähentämiseksi, sanoisin, että vierailkaa vammaisten toimintakeskuksissa. Se ei vaadi kuin hetken aikaa jollekin toiselle. 

Kahden viikon kokemus oli aivan uutta ilkeyttä kohdanneelle miehelle. Virolaisella ei ollut yhtään ystävää elämänsä ensimmäiseen kolmeenkymmeneen vuoteen.

– Juuri tästä kumpuaa haluni auttaa muita, Virolainen kertoo.

– Jos kuulen yhdenkin uutisen siitä, että joku toinenkin on alkanut huomioida vaikeasti vammaisia ihmisiä, on se isompi palkinto kuin yksikään lottovoitto. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.