Mainos

Rasismia kohdanneelle Valtterille, 11, lahjoitettiin polkupyörä – "Tuntuu sydämessä"

Maanantaina televisiossa rasismikokemuksistaan kertonut 11-vuotias Valtteri Saarinen kosketti suomalaisia tasavallan presidenttiä myöden. Tänään Valtteri yllätettiin iloisesti lahjoituksella.

Etelä-Afrikasta alle vuoden ikäisenä adoptoitu Valtteri Saarinen kertoi Ylen Aamu-tv:ssä maanantaina, miten hän on joutunut kohtaamaan rasismia. Hän kertoi esimerkiksi, miten bussit ajavat usein vain ohi, jopa vilkuttaen, jos hän on yksin pysäkillä.

Valtterin tarina huomioitiin myös Katja Noponen Oy:ssä.

– Näimme haastattelusi televisiossa ja se hätkähdytti kaikkia meidän 60 työntekijää, toimitusjohtaja Katja Noponen kertoi Valtterille.

Valmennus- ja kuntoutusalan yrityksen henkilöstö keräsi kasaan rahasumman, jolla Valtterille saatiin hankittua polkupyörä vaihtoehtoiseksi kulkupeliksi. Uusi pyöränomistaja oli lahjasta varsin otettu.

– Kyllä se tuntuu sydämessä.  Oon tosi kiitollinen lahjan antajille, ei oo ikinä varmaan annettu näin hienoa lahjaa, 11-vuotias Valtteri Saarinen sanoi lahjan saatuaan.

"Aikuisten tehtävä jotain"

Pyörän luovutustilaisuudessa Valtteri lähetti kysyttäessä terveisiä muille lapsille ja nuorille, jotka kokevat rasismia.

– Siitä pitää välittää ja siitä pitää sanoa aikuiselle. Siihen pitää puuttua, eikä se ole teidän tehtävissä, vaan se on aikuisten tehtävä tehdä sille asialle jotakin, Valtteri neuvoo.

Uudelle pyörälle Valtterilla on jo selvät suunnitelmat tulevaksi kesäksi.

– Varmaan ainakin pyöräilen treeneihin ja ulkona kavereiden kanssa. Parin kilometrin päässä on myös uimaranta, johon voisin pyöräillä, Valtteri kertoi suunnitelmistaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.