Mainos

Kuvat: Asunto täynnä varastettua tavaraa – nainen varasti kaikkea tekokukista kameralaukkuihin

Satojen eurojen edestä koruja, kasseittain vaatteita, meikkejä ja tilpehööriä. Keski-ikäisen naisen asunto oli lattiasta kattoon pullollaan varastettua tavaraa. Poliisin tiloissa takavarikoitua tavaraa on säilytetty kolmessa huoneessa.

Kyse on poikkeuksellisen laajasta myymälävarkaussarjasta, jota käsiteltiin tällä viikolla Helsingin käräjäoikeudessa. Keski-ikäisen naisen epäillään vieneen muutaman viime vuoden aikana helsinkiläiskaupoista tavaraa yli 170 000 euron arvosta.

Iltalehden mukaan tavaramäärä oli niin valtava, että poliisit tarvitsivat anastettujen tuotteiden takavarikointiin noin 500 muuttolaatikkoa.

Kameralaukkuja, tekokukkia, taskukirjoja

Syyttäjän mukaan nainen oli varastanut vuosien 2011-2014 välisenä aikana muun muassa tuhansien eurojen edestä kosmetiikka, yli 10 000 euron edestä vaatteita sekä aikakausilehtiä ja taskukirjoja yli 21 000 euron arvosta.

Haastehakemuksessa käy ilmi, että naisen anastamat esineet ovat olleet erikoisia ja laidasta laitaan: syyttäjän mukaan hän oli vienyt 33 kappaletta erilaisia kameralaukkuja, tekokukkia sekä apteekista saippuatuotteita.

Hän oli myös yrittänyt varastaa sairaalan odotustilan seinällä olleen 2000 euron arvoisen taulun, mutta teko oli jäänyt yritykseksi sairaalan vahtimestarin kiinnitettyä huomiota naisen toimintaan.

Suurin osa anastetuista tavaroista oli myymälöistä, mutta naisen syytetään vieneen omaisuutta myös muutamalta yksityishenkilöltä. Osa asianomistajista sai tavarat takaisin myyntikuntoisena, osa oli vaurioitunut myyntikelvottomaksi.

Nainen on myöntänyt suurimman osan rikoksista.

Syyttäjä vaatii naiselle ehdotonta vankeutta. Nainen oli tuomittu vuonna 2013 ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jonka aikana hän oli syyllistynyt rikoksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.