KUVAT: Säteilevä Armi Kuusela ihastutti Muhoksella

Miss Universumiksi vuonna 1952 kruunattu Armi Kuusela (nykyään Kuusela-Williams) vieraili lauantaina Muhoksella.

Kuusela-Williams täytti keskiviikkona 80 vuotta ja juhli syntymäpäiväänsä Suomessa. Lauantaina hän edusti kotikonnuillaan Muhoksella. Näyttävä Armi käänsi katseita liikkuessaan tuttujen kyläläisten parissa.

Kuuselan vierailu Muhoksella veti paikalle yli tuhat ihmistä. Kirkonkylän koululla järjestetyn yleisötilaisuuden ensimmäiseen osuuteen mahtui osallistumaan noin kolmesataa henkeä, ja heille Kuusela kertoi nuoruutensa Muhoksesta.

– Kävimme kesällä toisinaan tanssimassa, ja kotiintuloaika oli puoli kahdeltatoista. Jos se unohtui, isä herätti meidät kuudelta.

Yleisöä Kuuselan tarinat naurattivat.

– Olimme tänään näyttelyssä, jossa näin kuvia nuoresta Armista. Ajattelin, että hän on yhä yhtä kaunis kuin 37 vuotta sitten, kun tapasimme ensimmäistä kertaa.

Nykyisin Kuusela-Williams nimellä tunnettava Armi on naimisissa diplomaatti Albert Williamsin kanssa. Pari avioitui vuonna 1978. Myös Kuuselan puoliso Albert Williams piti pienen puheenvuoron ja kiitti suomalaisia vieraanvaraisuudesta.

Myös vuoden 1952 Suomen Neitona muistettava Kuusela muutti aikoinaan kansainvälisen menestyksen myötä Amerikkaan. Viime vuodet hän on pysytellyt poissa julkisuudesta. Hän ei ole myöskään vieraillut Suomessa pitkään aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat