Mainos

Kuva: Tässä juoksee Haminan karhu – "Tuli omakotitalojen välistä suoraan metsästä"

Haminassa Kymenlaaksossa poliisi ja metsästysseurat etsivät iltamyöhään asti eilen karhua tuloksetta. Karhu nähtiin Haminassa eilen ensin Vilniemen ja myöhemmin Ristiniemen alueilla.

Haminan Vilniemen omakotitaloalueella havainnon karhusta teki myös paikkakuntalainen nainen. Hän kertoo MTV Uutisille yllättyneensä suuresti karhusta.

– Karhu tuli sieltä omakotitalojen välistä suoraan metsästä. Yllätyin suuresti eläimestä ja vielä, että näin sen. Ei ole ennen sattunut omalle kohdalle tällaista, kertoo nainen.

Karhu juoksi talon ohi vain muutamien metrien päästä. Nainen kuvailee karhun juosseen kevyen lönköttelevästi ja katoavan uudelleen metsään. Hän ehti kuitenkin napata siitä kuvan.

Helikopteria ihmeteltiin

Myöskin Vilniemen omakotitaloalueella asuva Susanna Apo-Syrjänen ihmetteli eilen päivällä poliisipartioita ja helikopteria. Karhua etsittiin Vilniemestä kopterin, poliisin ja metsästäjien toimesta. Apo-Syrjänen tosin kuuli siitä vasta illalla.

– Ihmettelin vain päivällä, että mitä ihmettä se kopteri täällä pörrää. Sitten kun vein lapset hoitoon, niin huomasin kolme poliisiautoakin. Ajattelin, että nyt on varmaan joku rikollinen karannut jostain, Apo-Syrjänen kuvailee.

Asian oikea laita selvisi illalla, kun parinkymmenen kilometrin päässä asuva isoäiti soitti ja varoitti alueella liikkuneesta karhusta. Karhuhavainto oli tehty vain noin 500 metrin päästä Apo-Syrjäsen kotitalosta. 

– Kyllä se nyt vähän huolestuttaa. Siellä päin, missä karhun nähtiin liikkuvan, kaikki käyvät lenkillä. Nyt pitää huolehtia siitä, että tietää aina missä lapset ovat, Susanna Apo-Syrjänen pohtii tuntemuksia.

Ristiniemen alueella toinen havainto

Karhu nähtiin myöhemmin torstaina iltapäivästä vielä Haminan Ristiniemen alueella. Alue sijaitsee vain noin kilometrin päässä Haminan ydinkeskustasta. Poliisi eristi aluetta, mutta karhusta ei tehty enää etsinnöistä huolimatta uusia havaintoja.

Ristiniemellä tallia pitävä ratsastuskouluyrittäjä Sirkka Putus ei nähnyt karhua, mutta karhua etsivän helikopterin kylläkin. Hevosista ei syntynyt suurempaa huolta.

– Aina silloin tällöin karhuista puhutaan ja niitä näkeekin, mutta ongelmia ne eivät ole aiheuttaneet, Putus sanoo.

Putus kertoo, että hevoset yöpyvät sisällä ja päivisin niitä tarkkaillaan enemmän tai vähemmän. Hän mainitseekin, että kokemus on, että karhu luonnostaan pakenee ihmistä.

– Karhu taitaa nähdä enemmän ihmisiä, kuin ihmiset karhua. Enemmän ihmiset omilla toimillaan voivat vaikeuttaa hevosarkea. Syöttävät homeista leipää, jolloin hevonen sairastuu tai metsässä menevät piiloon, kun pitäisi tervehtiä reippaasti, ettei hevonen pelästy turhia.

Riistakeskuksen mukaan karhuista tehdään paljon havaintoja keväällä ja alkukesällä, kun luonnossa on niukasti ravintoa tarjolla. Havainnot ovat arkipäiväistyneet, kun liiketunnistimella toimivat riistakamerat ovat yleistyneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.