Mainos

Kuva: Tällaisen lounaan voimin armeijassa marssitaan jatkossa – "70 000 päivittäisellä aterialla on suuri merkitys nuorten terveydelle"

Varusmiesten hyvinvointia ja jaksamista edistetään nyt myös entistä terveellisemmällä ruoalla, kun ns. Sydänmerkki-ateriat otetaan käyttöön kaikissa varuskunnissa.

Puolustusvoimat, Sydänmerkki ja Leijona Catering Oy ovat lanseeranneet tänään yhdessä Sydänmerkki-ateriat kaikkiin Suomen varuskuntiin. MTV Uutiset kävi paikalla tilaisuudessa, jossa esimerkkiannos esiteltiin medialle.

2:04

– Oikein hyvää ja maistuvaa perusruokaa. Jos suolaa on vähennetty Sydänmerkki-aterian mukaisesti, ei sitä kyllä maussa huomaa - tosin vertailupohjaa ei toki ole, kommentoi MTV:n toimittaja Antti Mälkönen annosta, joka oli kanaa pippuripaprikakastikkeessa, riisiä ja salaattia.

Lisäksi aterialla oli tarjolla leipää ja karjalanpiirakoita. Jälkiruuaksi tarjolla oli mangokiisseliä. 

– Ruokalan remontin takia käytössä oli kertakäyttöastiat, Mälkönen huomauttaa.

Sydänmerkki-ateriat ovat osa varusmiesten hyvinvoinnin edistämistä varuskunnissa.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laskelmien mukaan jokaisen suomalaisen vähentäessä suolan käyttöä yhdellä grammalla päivässä säästettäisiin terveydenhuoltomenoissa 70 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä lisäisi terveiden elinvuosien määrää 1700:lla vuodessa. Sydänmerkin laskelmien mukaan tämä suolan vähentämistavoite saavutetaan tarjoamalla Sydänmerkki-aterioita, sanoo Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax lehdistötiedotteessa. 

– Leijona Catering tavoittaa lähes koko nuorten miesten ikäluokan, joten päivittäin tarjoamillamme kaikkiaan noin 70 tuhannella aterialla on suuri merkitys nuorten miesten ja myös naisten terveydelle, kommentoi Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola.

Leijona Catering Oy on suomalainen ruoka- ja ravintolapalveluja tarjoava yritys, jonka suurin asiakas on Puolustusvoimat.

Sydänmerkki on elintarvikkeiden symboli, joka kertoo tuotteiden ja aterioiden ravitsemuksellisesta laadusta. Maa- ja metsätalousministeriö on rekisteröinyt merkin EU-lainsäädännön mukaiseksi ravitsemusväittämäksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.