Torontossa leijonapelaajia tarkkaillut Jukka Jalonen hämmästeli 42-vuotiaalle zambonimiehelle nöyrtynyttä tähtisikermää: "Äijät menivät siellä sun täällä"

MTV Urheilun haastattelussa Jukka Jalonen:"Toronto oli erittäin vaatimaton" 1:49
MTV Urheilu tapasi pelaajia tarkkailleen Jukka Jalosen Torontossa.

Rapakon takana pelaajatarkkailureissulla oleva Jukka Jalonen todisti erikoista näytelmää viime yönä Torontossa, kun Maple Leafs hävisi 3–6 Carolina Hurricanesille.

Erikoisen ottelusta teki se, että Carolinan molemmat kokoonpanoon merkityt maalivahdit Petr Mrazek ja James Reimer loukkaantuivat, ja hätiin jouduttiin kutsumaan AHL-seura Toronto Marliesin kotihallin 42-vuotias jääkoneenkuljettaja David Ayres.

Vaikka kesken toisen erän tolppien väliin kutsuttu Ayres päästi Toronton kaksi ensimmäistä laukausta selkänsä taakse, maalivahtiruljanssi tuntui sekoittaneen enemmän kotijoukkueen kuin Carolinan.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vaikutti MTV Urheilun haastattelussa aidon hämmästyneeltä siitä, miten huonosti tähtiä vilisevä kotijoukkue Toronto Maple Leafs pelasi ottelussa.

– Carolina oli tänään aika hyvä. Kurinalainen ja hyvä rakenne pelissä. Oli itse asiassa aika ylivoimainen tänään. Toronto oli erittäin vaatimaton. En tiedä, minkä takia, kun en ole heiltä pelejä seurannut sillä tavalla, Jalonen arvioi.

– En tiedä, miksi pelasivat noin huonosti kuin pelasivat. Ei ollut hyökkäyspelaamista oikeastaan ollenkaan. Äijät menivät siellä sun täällä.

Jalosen tarkkailun yksi kohteista, kaksi syöttöpistettä kerännyt laitahyökkääjä Kasperi Kapanen, sai leijonaluotsilta synninpäästön.

– Kassu oli kyllä hyvässä iskussa tänään. Oli mun mielestä ihan heidän kärkipelaajia tänään.

Carolinan joukkueen suomalaistähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat Jalosen mukaan jatkuvasti vaarallisia ottelussa.

– Tänään heillä oli alivoimalla enemmän paikkoja kuin Torontolla ylivoimalla. Se kertoo kyllä pelistä aika paljon.

Jalonen valmensi Ahoa jo Nuorten Leijonien vuoden 2016 MM-kultajoukkueessa. Häntä ei ole yllättänyt NHL:n maalipörssin kärkeä huimassa vireessä lähestyvän Ahon nousu yhdeksi liigan kärkinimistä.

Oululainen on nakuttanut tällä kaudella jo 35 maalia.

– Hän oli omassa ikäluokassaan maailman ihan kärkiäijiä ja on sitä nyt miesten tasolla. Kaikki, jotka häntä on valmentaneet tai läheltä nähneet, tiesivät kyllä, että hänestä tulee maailmanluokan pelaaja, Jalonen muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat