Mainos

Kuva: Ex-jengiläinen todisti piilokopissa: Toi huumeita Suomeen "lahjapullossa"

Saksalaismies kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudelle, miten hän reissasi monta kertaa Suomeen matkatavaroinaan amfetamiinin valmistuksessa käytettävää öljyä. Hän istui todistajia varten oikeussaliin rakennetussa kopissa, jonka pienestä ikkunasta ainoastaan jutun tuomarit saattoivat nähdä hänet.

Järjestely tehtiin puheenjohtajan mukaan jutun luonteen takia. Ainoastaan syytettyjen asianajajille tarjottiin tilaisuus käydä katsomassa kopin ikkunasta sisään. Kukaan asianajajista ei katsonut sitä tarpeelliseksi.

Kyseinen henkilö on syyttäjän mukaan Bandidos-huumejutun tärkein todistaja. Hän on Saksan Bandidos-osasto Steinfurtin entinen jäsen.

Ensimmäisen Suomen-reissunsa hän kertoi tehneensä lokakuussa 2012.

– Sain silloin lentoliput ja rahaa. Ja työtä, olin silloin nimittäin työttömänä. Minun tehtäväni oli tuoda tietynlaisia lahjoja mukana. Näiden lahjojen mukana oli myöskin kolmen litran pullo vodkaa. Toin sen lentokoneella suoraan Bremenistä Tampereelle.

Suomessa hän luovutti sen Bandidosin jäsenille. Hän ei vielä silloin tiennyt, mistä hänelle luvatussa työtehtävässä oli kyse.

– Sain hieman bilerahaa ja 500 euroa lentoja varten. Luulin, että saisin tietää työtehtäväni Suomessa, mutta sitten kävikin ilmi että tämä työ oli jo siinä, kun tulin Suomeen.

Mies kertoi jääneensä vielä Suomeen moottoripyöräkerhon järjestämiin juhliin.

– Ensimmäisen lennon jälkeen olin saavuttanut luottamuksen. Tulevana yönä jouduin ensimmäistä kertaa elämääni kosketuksiin huumeiden kanssa. Siinä vaiheessa he luottivat minuun.

1:52

Meinasi jäädä kiinni

Hän oli aluksi hangaround-jäsen, mutta kuljetusten myötä hän eteni nopeasti täysjäseneksi.

Hän lensi myöhemmin Suomeen noin kymmenen kertaa. Ainakin kolmella kerralla hänellä oli läpinäkyvään lahjakelmuun kääritty pullo mukanaan. Hän sai ensimmäisen kerran jälkeen tietää, että pullossa oli amfetamiinin valmistukseen käytettävää öljyä, vaikka ulospäin se näytti tavalliselta viinapullolta.

Hän vei Suomesta Saksaan myös suuria rahasummia, jotka olivat ilmeisesti maksuna öljypulloista.

Kerran hän oli jäädä kiinni. Marraskuussa 2012 häntä oli Pirkkalan lentokentällä vastassa huumekoira. Koiran reagoinnin vuoksi hänet poimittiin tullin tarkastukseen.

– He tutkivat laukkuni läpikotaisin. Nostivat laukussa olleen kreatiinipurkin ja pullon pöydälle. Sanoin, että ne ovat lahjoja. He avasivat purkin, jossa pulveri oli, ja pistivät sitä vielä pienellä tikulla nähdäkseen oliko siellä jotain muuta alla.

Tullimiehet eivät kuitenkaan kiinnittäneet viinapulloon huomiota. Saksalaismies sai jatkaa matkaansa Bandidosin Nokian kerhotiloihin. 

Bandidos-moottoripyöräkerhon Nokian alaosaston jäseniä syytetään jutussa muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Kaikki syytetyt kiistävät syyllisyytensä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.