Kuva: 80-vuotias rouva meni Ruotsin-risteilylle ja katosi – vakavan rikollisuuden yksikkö kaipaa havaintoja

Poliisi pyytää havaintoja Ruotsin-laivalla kadonneesta iäkkäästä venäläisnaisesta, joka asuu Helsingissä yksin. 80-vuotias Ljubov Dmitritshenko katosi Viking Linen Mariellalla jo joulukuussa.

Hänet saatettiin poliisin mukaan Helsinki–Tukholma–Helsinki-risteilylle 12. joulukuuta. Hänen oli tarkoitus palata 14. joulukuuta ja matkustaa satamasta yksin kotiinsa.

Dmitritshenko läheiset havaitsivat, että hän ei ollut palannut kotiin. He eivät olleet saaneet häneen yhteyttä risteilylle lähdön jälkeen. Katoamisilmoitus jätettiin poliisille 14. tammikuuta.

Viimeinen varma havainto Dmitritshenkosta on hänen laivaan saapumisestaan, josta poliisi julkaisi kuvan.

Dmitritshenko on alle 160 senttimetriä pitkä, vartaloltaan tukevahko ja harmaahiuksinen. Hän saattaa käyttää silmälaseja. Yllään hänellä on pinkki ulkoilutakki, jossa on kukkakuvioita.

Mukanaan hänellä oli vetolaukku, joka on pintamateriaaliltaan kankainen, kassimallinen ja väritykseltään siniharmaa. Naisen sisävaatetuksesta ei ole tietoa.

Dmitritshenkolla oli mukanaan Venäjän kansallinen passi. Hänet on etsintäkuulutettu kadonneena henkilönä.

Poliisi pyytää yleisön apua Dmitritshenkon löytämiseksi. Erityisesti toivotaan havaintoja risteilyn meno- tai paluumatkalta tai Tukholmasta. Myös muut mahdolliset havainnot ovat tervetulleita, poliisi sanoo tiedotteessa.

Katoamista tutkii Helsingin poliisin Vakavat henkilöön kohdistuvat rikokset -toiminto.

Havainnot yhteystietoineen voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki(at)poliisi.fi.


Lue myös:

    Uusimmat