Kuusivuotias tyttö kuoli vain viisi päivää pikkusiskonsa syntymän jälkeen: "Hän katsoi minua silmiin, kuin olisi tiennyt"

Sairaan lapsen sisarukset tarvitsevat myös tukea 7:40
Sairaan lapsen sisarukset tarvitsevat myös tukea

6-vuotias tyttö kuoli vain viisi päivää sen jälkeen, kun hänestä tuli isosisko. Brittitytön vanhemmat eivät halunneet päästää irti, vaan viettivät useita päiviä ruumiin äärellä.

Darcy ehti viettää uuden pikkusiskonsa Beatricen kanssa vain viisi päivää ennen kuolemaansa, uutisoi Daily Mail. Darcy oli sairastanut syntymästään asti harvinaista oireyhtymää.

Darcy kuoli sairaalassa viime tammikuussa. Beatrice syntyi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, joten sisarukset ehtivät tavata toisensa.

Heidän vanhempansa Kristian D'Rosario and Emily Nixon eivät kuitenkaan päästäneet vielä silloin irti tyttärestään, vaan he viettivät useita päiviä ruumiin äärellä yhtenä perheenä.

Äiti: "Saimme viettää aikaa hänen kanssaan ja ottaa kuvia"

Pariskunta vieraili kuolleen tyttärensä luona saattohoidossa viitenä päivänä. Tänä aikana he ottivat valokuvia ja tekivät taidetta, painamalla muotit Darcyn käsistä ja jaloista.

– Saimme viettää aikaa hänen kanssaan ja ottaa kuvia, mukaan lukien hänestä ja Beasta yhdessä. Aiomme näyttää ne hänelle, kun hän on vanhempi, Emily kertoo.

Emily ei ensin ollut uskonut, että pystyisi istumaan ruumiin äärellä viisi päivää, mutta lopulta hän kuvaili kokemusta lohdulliseksi. Hän ei olisi halunnut jättää tytärtään viiden päivän päätyttyä.

Lukuisat leikkaukset eivät pelastaneet 6-vuotiasta

Vacterl-oireyhtymää sairastanut Darcy kävi lyhyen elämänsä aikana 20 leikkauksessa ja viidessä sydänleikkauksessa. Oireyhtymä ilmenee rakennepoikkeamina. Suomessa arvioidaan syntyvän vuosittain lähes 10 lasta, joilla todetaan Vacterl-oireyhtymä, kertoo Harvinaiskeskus Norio.

Darcyn odotettiin selviytyvän aikuiseksi, mutta hänen kuntonsa heikkeni vuoden 2018 lopulla. Tammikuussa Darcy pyörtyi valmistautuessaan kouluun ja kuoli infektion aiheuttamaan sydämenpysähdykseen seuraavana päivänä.

– Kun hän nukkui pois, hän katsoi minua silmiin, kuin olisi tiennyt, eikä halunnut lähteä näkemättä minua, Emily kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat