Mainos

Kuusikymppiselle miehelle neljä vuotta vankeutta pikkulapsen hyväksikäytöstä – uhri 4-5-vuotias

Hovioikeus piti voimassa pirkanmaalaismiehen tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapahtuma-aikaan 62-vuotias mies oli oikeuden mukaan useita kertoja sukupuoliyhteydessä 4-5-vuotiaan lapsen kanssa.

Mies oli saanut lapsen koskettelemaan penistään käsin ainakin kuudella eri kerralla ja suulla ainakin viidellä eri kerralla. Lisäksi mies oli tyydyttänyt itseään lapsen nähden. Hyväksikäytöt tapahtuivat viime talvena ja keväänä.

Kesäkuussa mies tuomittiin teoistaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa, missä mies kiisti sukupuoliyhteydet, mutta myönsi, että lapsi oli saattanut ottaa hänen peniksensä käteen kahdella eri kerralla ja kenties koskettanut sitä suullaan. Itsetyydytystä lapsi oli joutunut todistamaan miehen mukaan vahingossa.

"Omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa"

Käräjäoikeus tuomitsi miehen neljän vuoden vankeusrangaistukseen ja määräsi tämän maksamaan uhrilleen 10 000 euron korvauksen henkisestä kärsimyksestä. Tekojen katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa, sillä uhri oli tuntenut rikoksen tekijää kohtaan luottamusta ja ollut tekijästä riippuvaisessa asemassa.

Päätöksestä valitettiin hoviin, joka piti käräjäoikeuden tuomion voimassa, mutta korotti kärsimyskorvaussumman 20 000 euroon. Turun hovioikeus antoi ratkaisunsa asiassa viime maanantaina.

Emme julkaise tuomitun nimeä seksuaalirikoksen uhriksi joutuneen lapsen suojelemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.