Mainos

Erikoinen argentiinalaisperhe elää tien päällä – jokainen lapsi syntynyt eri maassa

16 vuotta sitten Herman Zapp oli lähdössä Argentiinasta Alaskaan reppureissulle vaimonsa kanssa. Juuri ennen lähtöä eräs tuttava tarjosi autoa ostettavaksi. Herman sanoi, että ei tarvitse autoa, mutta meni kuitenkin katsomaan. Auto oli vuoden 1929 Graham-Paige. Herman rakastui siihen oitis.

– Katso sitä, katso kuinka kaunis, kuin kaunein nainen, sanoo Herman ja osoittaa ylpeänä autoaan Pornaisten Halkiassa, vanhan osuuskaupan pihalla.

– Vuoden 1929 Graham-Paige on uskomaton auto. Se on niin yksinkertainen, että se ei hajoa – ja jos hajoaakin, niin sen voi korjata kuka tahansa isäntä missä päin maailmaa tahansa, kertoo Herman ja esittelee käsikäyttöistä tuulilasinpyyhintä.

Zappit ovat Suomessa, koska halusivat koluta vielä Eurooppaa – Amerikan ovat jo nähneet, samoin Afrikan, Aasian ja Australian. Alaskan reissulla syntyi esikoinen, seuraava lapsi syntyi kotona Argentiinassa, mutta kolmas syntyi tavallaan taas tien päällä, Kanadassa. Neljäs syntyi Australiassa. Nyt on siis Zappien listalla Eurooppa, pohjoisesta etelään, ennen kuin tulee talvi.

Zappit rahoittavat matkansa kirjalla, jonka Herman kirjoitti Alaskan reissun innoittamana. Kirjan nimi on ”Spark Your Dream” (Anna kipinä unelmallesi). Siitä tuli Argentiinassa aikoinaan myyntimenestys.

– Me emme koskaan kysy, että koska ollaan perillä. Tämä on minun kotini ja ethän sinäkään kysy kotonasi, että koskaan ollaan perillä, kertoo Pampa Zapp, 14 vuotta, lapsista vanhin.

Yöpyvät autossaan

Perheen äiti Candelaria opettaa lapsia tien päällä, täysin argentiinalaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Auton takapenkillä on laatikollinen kirjoja ja lapset lukevat paljon. Koska tilaa on vähän, niin sopimus on, että jos joku ostaa uuden lelun matkan aikana, niin yhdestä vanhasta lelusta on luovuttava.

– Me olemme argentiinalaisia, tykkäämme ruoasta. Ei mitään pikaruokaa, vaan itse tehtyä pastaa, schnitzeleitä ja sellaista, kertoo perheen äiti Candelaria ja esittelee auton takakonttiin rakennettua keittiötä. Keittiö on yhtä kuin retkikeitin ja pari laatikkoa täynnä juureksia, kuppeja sekä kippoja. 

2:07

Zappit yöpyvät periaatteessa autossa, mutta käytännössä heille tarjotaan yösija minne tahansa he menevätkään. Herman laskee, että he ovat yöpyneet yli 2000 perheen luona.

– En koskaan halunnut paljoakaan tänne, sanoo Herman ja näyttää taskuaan. Mutta tänne olen saanut sitäkin enemmän, mahtavia tarinoita, jatkaa hän ja taputtaa sydäntään.

Zappin perheen voi nähdä viikonloppuna Lahden Extreme Car Show:ssa. Sitten heillä on kiire etelään, koska autossa ei ole lämmitintä.

 Parhaat muistot tulevat aina siitä kun on vähän hankalaa – ei silloin kun kaikki on ylen mukavasti, kiteyttää Herman Zapp perheensä elämänfilosofian. 

2:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.