Kuusi ihastuttavaa aavikkohotellia – yöpyisitkö tähtitaivaan alla?

Useimmiten helteiset hiekka-aavikot ovat tavallisen turistin silmissä tutkimatonta maaperää. Hotellien hintavertailusivusto Trivago listasi hiekkamaiden hiomattomat timantit – aavikoiden keitaat, jotka eivät ole pelkkiä kangastuksia.

Gallerian kuvat saa isommiksi klikkaamalla.

Tuntuuko ajatus luksushotellista keskellä rutikuivaa aavikkoa hullulta, lämpöhalvauksen ja nestehukan aiheuttamalta päähänpistolta? Autiomaan tarjonta saattaa yllättää epäilijät, sillä hiekkadyynien keskeltä paljastuu toinen toistaan uskomattomampia lomakohteita. Kamelikaravaanien ohessa voit hiekkasurffata dyyneillä, tutustua beduiiniperinteisiin ja illastaa tuhansien tuikkivien tähtien alla, kaukana turistilaumoista ja äänekkäistä yökerhoista. 

Longitude 131 (Yulara, Australia)

Telttailu saa aivan uuden merkityksen Uluru-Kata Tjutan kansallispuistossa Australiassa. Longitude 131:n luksusteltoilta avautuu suora näkymä yhteen Australian tunnetuimmista nähtävyyksistä,  Uluru-kivimuodostelmaan, joka tunnetaan myös nimellä Ayers Rock. Jopa 348 metrin korkeuteen kohoava luonnonmuodostuma vaihtaa väritystään valaistuksen mukaan ja on upeimmillaan auringonnousun ja -laskun aikaan.

Rostock Ritz Desert Lodge (Sesriem, Namibia)

Älä anna nimen johtaa harhaan – tämä hotelli ei suinkaan sijaitse Saksan Rostockissa, vaan jossakin paljon eksoottisemmassa paikassa: Afrikan savannilla Namibiassa. Kaukana turistilaumoista ja kaupunkielämän vilskeestä, Rostock Ritz Desert Lodgen afrikkalaistyylisissä bungaloweissa voit nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. Patikointiretkellä on syytä pitää kamera valmiudessa, sillä saatat törmätä seepralaumaan, koreaan gaselliin tai ujoon leopardiin.

Rumshines (Wadi Rum, Jordania)

Niille, jotka arvostavat uusia kokemuksia, aitoutta ja kultaisia muistoja täyden palvelun luksushotellia enemmän, Wadi Rumin laaksossa Jordaniassa sijaitseva leirimäinen Rumshines tarjoaa unohtumattoman elämyksen. Täällä voit tutustua aitoon beduiinilaiselämään ja sen kulttuuriin sekä herkutella perinteisillä ruoilla. Tiedätkö mitä on Zarb? Se on kasviksista ja lihasta koostuva ruokalaji, joka valmistuu hitaasti kypsyen hiekan alle upotetussa grillissä.

Amangiri (Big Water, Yhdysvallat)

Utahin eteläosasta, läheltä Arizonan rajaa löytyy kanjonien ympäröimä Amangiri, suojaisa viiden tähden luksushotelli keskellä autiomaan rauhaa ja hiljaisuutta. Virkistystä tarjoilee hotellin uima-allas, kylpylä ja lähellä sijaitseva suolapitoinen järvi Lake Powell. Maisemat muodostuvat upeista kallioista, kansallispuistoista ja monumenteista, joita pääsee ihailemaan myös ilmasta käsin joko lentokoneen tai kuumailmapallon kyyditsemänä.

Arabian Oryx Camp (Ibra, Oman)

Arabian Oryx Campin asukkaille ei aika käy pitkäksi ympäröivästä autiomaastakaan huolimatta. Ellet ole tutustumassa hiekkadyyneihin kamelin ratsailla tai mönkijän kyydissä, olet todennäköisesti hiekkasurffaamassa dyyniä alas tai grillijuhlissa paikallisten beduiinien kanssa. Yli 10 vuotta sitten tarinansa muutamasta pienestä teltasta aloittanut Arabian Oryx Camp tarjoaa tänä päivänä vierailleen ylellistä majoitusta ilmastoiduissa mökeissä ja runsain määrin beduiiniperinteiden täydentämiä elämyksiä.

Qasr Al Sarab Desert Resort (Abu Dhabi, Arabiemiirikunnat)

Liwan aavikon 90-metristen hiekkadyynien keskelle kätkeytyy viiden tähden luksuslomakohde Qasr Al Sarab Desert Resort. Vaikka osoite viittaakin Abu Dhabiin, ei miljoonakaupungin metelistä tämän etäisen kylpylähotellin hellässä huomassa tarvitse kärsiä, sillä Abu Dhabin keskustaan on matkaa 200 kilometriä. Aavikon hiljaisuudessa voit vaikkapa vaeltaa kamelin ratsailla ihastelemaan hiekkaruusuja, joista Liwan aavikko on erityisen tunnettu. Tai ihan vaan rentoutua uima-altaalla tai hotellihuoneen avaralla terassilla ja sulautua osaksi Tuhannen ja yhden yön tarinoita.

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja