8 matkakohdetta erilaisille matkailijatyypeille – introverteille rauhaa ja seikkailijoille jännitystä

Valinnanvapaus on toisaalta ihanaa, mutta toisaalta stressaavaa. Mihin matkustaa seuraavaksi, jos vaihtoehtona on koko maailma?

Missä introvertti voi tuntea olonsa mukavaksi ja missä taas seikkailija pääsee toteuttamaan itseään? TIME pyysi työkseen matkustavia toimittajia kokoamaan matkakohdelistauksen, joka perustuu ihmisen persoonallisuuteen.

Romanttisille: Hanoi, Vietnam

The Points Guyn päätoimittaja Zach Honig suosittelee rakastavaisille seuraavaksi lomakohteeksi Vietnamin pääkaupunki Hanoita.

– Navigoi hektisillä ja ruuhkaisilla vanhan kaupungin kujilla, väistele teillä kurvailevia moottoripyöriä ja maistele katuruokaa Hang Daon yötorilla – täydellinen mahdollisuus viettää laatuaikaa rakkaan ihmisen kanssa, Honig sanoo.

Kaakkois-Aasia saattaa olla haastava kohde ensikertalaiselle, mutta Honigin mukaan Hanoi toimiikin täten äärimmäisenä parisuhdetestinä.

Ekstroverteille: Sydney, Australia

– Jos etsit paikkaa, jossa voit olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja osallistua aktiviteettien runsauteen, valintasi on Sydney, Norwegian Airin Pohjois-Amerikan viestintäpäällikkö Anders Lindström väittää.

Ulkoilma-aktiviteetit, kahvilakulttuuri sekä menevä baarikattaus tekevät Sydneystä oivallisen paikan tutustua niin paikallisiin kuin muihin matkailijoihinkin.

Ulkoilmaihmiselle: Reykjavik, Islanti

– Niin kutsuttu tulen ja jään maa on täynnä vesiputouksia, geysirejä, mustia hiekkarantoja ja muita leuat loksauttavia luonnonihmeitä, sanoo matkailutoimittaja Oneika Raymond.

Raymond kehottaa patikoimaan tulivuorilla tai jäätiköillä, snorklaamaan mannerlaattojen halkeamassa tai tekemään ekskursion vesiputouksille. Matka Reykjavikiin ei ole Raymondin mukaan täydellinen ilman visiittiä kuuluisalle Blue Lagoonille.

Videolla vinkkejä onnistuneeseen perhelomaan. Artikkeli jatkuu videon alla.

8:35

Introvertille: Pohjoinen Kroatia

Jos muiden turistien tai ylipäätään ihmisten läsnäolo aiheuttaa sinussa paniikinomaisia tuntemuksia, kannattaa suunnata väljemmille vesille. Matkailu- ja ruokatoimittaja Marisa Robertson-Textor suosittelee Kroatian rannikkoa, mutta suuntaamaan hieman pohjoisemmaksi, kuin turistit yleensä: Mali Lošinjista Zadariin.

– Siellä on ihan yhtä ihastuttavaa, kuin Splitin ja Dubrovnikin seudulla, mutta vähemmän turisteja. Ui, sukella merisiilejä, syö täydellisesti paistettua meribassia ja nauti juomaa laventelin ja männyn tuoksuisessa ilmassa. Introvertit eivät halua ikinä lähteä sieltä, Robertson-Textor väittää.

Varovaiselle matkailijalle: Galway, Irlanti

Irlanti on suhteellisen helppo matkakohde, koska siellä pärjää englannilla, mutta kuitenkin tarpeeksi erilainen, jotta se tuntuu jännittävältä.

Honig suosittelee matkaamaan maailman ystävällisimmäksi valittuun kaupunkiin, Galwayhin, jossa matkailijan ei tarvitse pohtia, uskaltaako kysyä paikallisilta neuvoa tai suosituksia.

Jos haluaa lähteä roadtripille, kannattaa muistaa, että Irlannissa ajetaan vasemmalla puolella tietä. Maisemat länsirannikolla ovat kuitenkin kuin toisesta maailmasta ja varmasti ajomatkan arvoisia.

Tutkijaluonteelle: Napoli, Italia

Sisukas ja jopa anarkistinen Napoli syleilee kirjailija Anna Hartin mukaan kaaosta ja taikuutta ja sopii näin ollen seikkailunhaluisille matkailijoille.

Napolissa pääsee herkuttelemaan joidenkin mukaan maailman parasta pizzaa, katsastamaan Vesuviuksen vuoren sekä tutkimaan Pompeiin ihmeitä.

Ylityöllistetyille: Cambutal, Panama

On She Goes -sivuston tekijät suosittelevat pientä Cambutalin kylää Panamassa rentoutumiskohteeksi niille, jotka työskentelevät hieman liikaa.

Cambutalissa metsä kohtaa valtameren – siellä voit loikoilla riippumatossa tuijotellen Tyyntämerta, surffata, bongailla uhanalaisia Puna-ara-papukaijoja tai vain rentoutua katsellen aaltoja.

Seikkailijalle: Ruandan tasavalta, Afrikka

Ruandassa ollaan työskennelty kovasti vuoden 1994 kansanmurhasta selviämiseksi. Maassa on nykyisin nopeasti kehittyvää safaritoimintaa, minkä vuoksi kohde sopii Lindströmin mukaa erityisen hyvin villistä luonnosta kiinnostuneille seikkailijoille.

Volcanoes-luonnonpuistossa voi nähdä vuorigorilloja ja Akageran luonnonpuistossa leijonia, sarvikuonoja, elefantteja, biisoneita ja leopardeja.

Lähde:TIME 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja