Kuuma huhu Toni Söderholmin seuravaihdosta leviää – pomolta huomiota herättävä kommentti

Sveitsissä leviää huhu, jonka mukaan suomalainen jääkiekkovalmentaja Toni Söderholm voisi palata takavuosina edustamaansa seuraan piankin. Hänen nykyisen seuransa SC Bernin GM Raeto Raffainer antoi asiaan mielenkiintoisen kommentin.

Söderholm siirtyi marraskuussa Saksan maajoukkueen päävalmentajan paikalta Sveitsin pääsarjaseura SC Bernin pääluotsiksi. Bern majaili tuolloin ruotsalaisvalmentaja Johan Lundskogin irtisanottuaan sarjassa kuudentena, mutta tulokset ovat vain huonontuneet Söderholmin alaisuudessa.

Bern on pudonnut sarjassa kymmenennelle sijalle, sen pistekeskiarvo on huonontunut ja maaliero on pudonnut plussalta pakkaselle. Joukkue on hävinnyt viimeisimmät neljä otteluaan peräjälkeen.

Arvostettu toimittaja Klaus Zaugg kertoo nyt sveitsiläisen uutissivusto Watsonin artikkelissa huhusta, jonka mukaan Söderholm saattaa siirtyä Saksan pääsarjaseura Red Bull Münchenin valmentajaksi jo ensi kaudeksi, vaikka suomalaisen sopimus Bernin kanssa kattaa myös tuon sesongin, vuoteen 2024.

Zaugg otti huhusta puhelimitse kuultuaan yhteyttä Bernin GM:ään Raeto Raffaineriin. Raffainer ei suostunut kertomaan, onko Söderholmin kontrahdissa irtisanomispykälä, vaan sanoi asian olevan salassa pidettävä.

Raffainer antoi kuitenkin merkille pantavan vastauksen sen jälkeen, kun Zaugg kertoi "hyvin informoiduista piireistä tulevasta huhusta, että Söderholm saattaisi työskennellä Münchenissä seuraavalla kaudella".

– Tiedän tuon huhun. Meillä on myös kontaktimme, GM Raffainer vastasi.

Toimittaja kysyi, onko GM kysynyt asiasta Söderholmilta.

– En.

Siihen, miksi Söderholmilta ei ole kysytty, GM:n vastaus oli, että Bernissä keskitytään mestaruustaisteluun.

Saksan kärkiseura

Saksalaislehti Bild uteli kuumaksi luonnehtimastaan huhusta Red Bull Müncheniltä ja sai vastauksen, että "seura ei kommentoi mitään huhuja" eikä "anna tietoa henkilöstöpäätöksistä".

Söderholm päätti pelaajauransa juuri Red Bull Münchenissä DEL-liigan mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen vuonna 2016. Hän toimi kahdella seuraavalla kaudella seuran kehitysvalmentajana.

Saksan suurseuroihin lukeutuva Red Bull München johtaa paraikaa ylivoimaisesti DEL-liigaa runkosarjan ollessa loppusuoralla.

MTV Urheilu ei tavoittanut Söderholmia kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat