Media: Kari Jalosta lähestytty – hänet halutaan huippupestiin

Kari Jalonen pettyi Tshekin esitykseen: "Pitää sen kanssa elää" 0:32
Kari Jalosen toinen kevät Tshekin peräsimessä päättyi MM-kisapettymykseen. Tämän jälkeen hän sai potkut.

Tshekin menestynein jääkiekkoseura HC Kometa Brno haluaa Kari Jalosen uudeksi päävalmentajakseen, tshekkiläinen Isport-sivusto kertoo tietojensa pohjalta.

Kari Jalonen sai potkut Tshekin päävalmentajan paikalta viime kauden jälkeen, mutta Isport on kirjoittanut viime ajat tiuhaan artikkeleja, joissa puidaan Jalosta yhtenä kandidaattina tshekkiläisseura HC Kometa Brnon peräsimeen.

Tshekin pääsarjaseura Brnosta vapautui päävalmentajan paikka, kun joukkue kärsi peräkkäiset tappiot kauden ensimmäisissä neljässä pelissään ja Patrik Martinec erosi tehtävästään.

Isportin tietojen mukaan Kari Jalonen on ollut HC Kometa Brnon omistajan Libor Zabranskyn ykkösvaihtoehto joukkueen tulevaksi päävalmentajaksi. Isport kertoo lähteidensä pohjalta Zabranskyn myös lähestyneen Jalosta tarjouksella.

Kaksikko tuntee toisensa hyvin: Zabransky toimi Jalosen apuvalmentajana Tshekin maajoukkueessa edellisten kahden kauden aikana.

Isport kertoi kuitenkin Jalosta lähellä olevan lähteen sanoneen, ettei ole realistista, että Jalonen hyppäisi Brnon valmentajaksi. Sivusto raportoi konkarivalmentajan vihastuneen Tshekin jääkiekkoa kohtaan myrskyisän eronsa jälkeen.

Isport myös pohti, ettei Jalonen halua pelata uhkapeliä maineellaan. Se kirjoitti samassa yhteydessä Jalosen olevan kandidaatti palaamaan tämän kauden jälkeen Suomen A-maajoukkueen peräsimeen, mutta Hämeen Sanomat uutisoi sittemmin eilisiltana, että Jukka Jalosen korvaajaksi oltaisiin valitsemassa Antti Pennanen.

Kari Jalonen on valmentanut aiemmin Tshekissä myös kaudella 2013–14. Hän hyppäsi tuolloin kesken syyskauden KHL:ssä pelanneen Lev Prahan päävalmentajaksi ja luotsasi seuran lopulta KHL-hopealle.

HC Kometa Brno on Tshekin menestynein jääkiekkoseura 13 pääsarjamestaruudellaan.

Lue myös:

    Uusimmat