Kuuluisa kondomimyytti murrettiin

Yleisesti ajatellaan, että kondomi vähentää tuntemuksia seksin aikana. Tuoreen tutkimuksen mukaan sekä naiset että miehet nauttivat seksistä aivan yhtä paljon – riippumatta siitä, käyttävätkö he ehkäisynä kondomia vai eivät.

The Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan kondomin käyttö ei vaikuta seksin aikana tunnetun mielihyvän määrään.

– Meille on hoettu vuodesta toiseen, että seksi ei tunnu kondomin kanssa yhtä hyvältä kuin ilman kondomia. Kyselyt toisensa perään ovat vahvistaneet tätä myyttiä, tohtori Michael ReeceSchool of Public Health-Bloomingtonista, Indianasta kertoo.

Edetäkseen kondomeja koskevassa tutkimuksessaan tutkijat tutustuivat aineistoon, jota oli saatu 2009 National Survey of Sexual Health and Behavior -nimisen kattavan kyselytutkimuksen perusteella. Aineistoista selvisi, että niin naiset kuin miehetkin arvioivat harrastaneensa keskimäärin melko hyvää seksiä ja kokivat saaneensa kohtuullista tyydytystä aktista. Tuolloin todettiin, että voi olla mahdollista, että kondomi vaikuttaa siihen, millaista mielihyvää mies tuntee seksin aikana. Tuoreessa tutkimuksessa tämä mahdollisuus pystyttiin lukemaan pois.

– Kun sanotaan, että seksi ilman kondomia on aivan yhtä nautinnollista kuin seksi kondomin kanssa, joutuvat monet muuttamaan näkemyksiään, Reece toteaa.

Kondomi ei siis olekaan aina syyllinen siihen, että tunnelma latistuu. Tänä päivänä kondomitarjonta onkin laajentunut paljon ja sopivan kondomin löydyttyä seksikokemus voi parhaimmillaan jopa parantua entisestään.

Lue myös:


AVA/ Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja