Kuuden lapsen äidin koti on aina putipuhdas – näin hän tekee sen: "Jos et käytä sitä, se lähtee"

Kuuden lapsen äiti Krechelle Carter jakoi vinkkinsä siihen, miten hänen kotinsa pysyy aina niin puhtaana!

Krechelle Carterilla on kuusi lasta. Hän onnistuu silti pitämään kotinsa järjestyksessä, ja naisen siivousvinkit ovatkin haluttuja, kertoo Kidspot-sivusto. Carter jakoi vinkkinsä siihen, miten asunto pysyy puhtaana!

1. Lapset auttavat

Lapset saavat leikkiä, maalata ja remuta ulkona, mutta heidän pitää Carterin mukaan siivota omat jälkensä – aina.

– He tietävät, miten laittaa roskia roskiin. Miten pukeutua. Miten panna vaatteensa pesuun. Mihin kengät ja laukut kuuluvat. Miten sängyt sijataan. Se on vain rutiinia ja tapaa, Carter kuvailee.

2. Heitä SE pois

Asunnosta löytyvät vain tarpeelliset huonekalut, vain tarpeellinen määrä peittoja sekä pelkästään astioita, joita perhe käyttää säännöllisesti.

– Emme omista hyödytöntä sontaa. Kukaan ei tarvitse kuuden lakanan settejä; et vain tarvitse niitä. Et tarvitse Tupperware-settiä, jota et aiemmin ole koskaan käyttänyt. Tiedän, että Betty-täti antoi sen sinulle seitsemäntenä hääpäivänänne, mutta jos et käytä sitä, se lähtee, Carter neuvoo.

– Ja se rikkinäinen lelu, joka on ollut jääkaapin päällä kaksi vuotta, se, jonka aiot "todellakin korjata ihan minä päivänä hyvänsä" – heitä se pois.

Carterin mukaan kaikki, mistä ei ole iloa tai hyötyä, tulee heittää pois – mieluiten heti.

3. Asiat järjestellään (melkein) aina

Perheen kodista löytyy peittokaappi, dinosauruslelujen varastointilaatikko, taidevarasto-laatikko ja imurointikaappi. Kaikelle on paikkansa.

– Asiat, joita ei enää käytetä, heitetään pois. Kaikelle on paikkansa. Organisoiminen on avainasia. Laatikkomme eivät ole täynnä rojua, paitsi se yksi rojulaatikko. Jokainen tarvitsee yhden "täynnä sontaa -laatikon".

Carter lapsineen. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

4. Käytä aamut hyödyksi

– En koskaan sulje törkyisen talon ovea koulureissulle lähtiessämme. No, en melkein koskaan. Varmistan, että lapset ovat siivonneet huoneensa ja pedanneet sänkynsä. Jos he sotkevat oleskelutilan leikkiessään linnoitusleikkiä aamulla, he siivoavat sen, kun poistumme, Carter kertoo.

Joka aamu asunto on Carterin mukaan siistissä kunnossa kello 7.20 mennessä.

5. Pidä yksi syväpuhdistuspäivä

Kerran viikossa Carterin perhe siivoaa lattiat, vessat pönttöineen, altaat, sängyt, pöydät, television, mikron ja jääkaapin – siis kaiken, mitä kuvitella saattaa.

– Älä tee tästä liian monimutkaista. Se vie noin kaksi tuntia. Älä painosta itseäsi joka päivä. Aamusiivouksen tulisi olla tarpeeksi, Carter vinkkaa.

Syväpuhdistuspäivänä, usein lauantaisin, Carter kuuntelee musiikkia ja vain hoitaa kaiken tarvittavan.

Carter perheineen. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

6. Älä imuroi

Carterin mukaan imuri ei aina ole tarpeen. Usein harja tai moppi riittää. Carter omistaa mopin, joka ruiskuttaa desinfioivaa ainetta lattialle.

– Rakastan ruiskumoppiani. Se toimii ihastuttavan hyvin. Sen nimi on Peter ja se on yksi parhaita kavereitani. Käytän sitä illallisen jälkeen.

7. Kynttilät!

Carterin mukaan ihana tuoksu saa asunnon tuntumaan raikkaalta ja kutsuvalta. Hän itse rakastaa omenan tuoksuisia kynttilöitä, jotka huijaavat muita luulemaan, että asunto tuoksuu omenoilta, vaikka se ei ole koko totuus!

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja