Kutista silmäpussit – ota käyttöön 5 tehokasta keinoa

Roikkuvat silmäpussit voivat olla todellinen riesa. Muun muassa valvominen, suolainen ruoka, tai runsas alkoholin käyttö saattavat lisätä silmien turvotusta. Kokeile näitä vinkkejä päästäksesi eroon ikävistä silmäpusseista.

Silmäpussit voivat myös osaksi periytyä, joten jotkut kärsivät niistä toisia enemmän. Useimmiten silmäpussiongelma pahenee iän myötä. Pienennä vanhentavia silmäpussejasi seuraavilla nikseillä.

Peruna

Leikkaa kylmää raakaa perunaa viipaleiksi, ja pidä perunaviipaleita silmäluomiesi päällä 10 minuutin ajan. Perunat sisältävät antioksidantteja ja muita ravinteita, jotka ravitsevat ohutta silmänympärysihoa. Perunat pysyvät myös pitkään kylminä, ja kylmyys laskee turvotusta ja tulehdusta.

Teepussi

Hauduta kaksi pussia joko mustaa tai vihreää teetä kuumassa vedessä. Laita tämän jälkeen pussit pakastimeen, kunnes ne ovat kylmettyneet. Asetu makuulle ja laita teepussit silmillesi. Pidä silmäpusseja vähintään viiden minuutin ajan silmilläsi.

Teepussimenetelmä on tehokas, sillä tee sisältää kofeiinia, joka kutistaa silmien ympärillä olevia verisuonia vähentäen silmäluomien turvotusta.

Kylmä lusikka

Jos silmäsi turpoavat herkästi, muista tämä ykkössääntö: pidä aina kahta lusikkaa pakastimessasi. Lusikat ovat täydellisen kokoisia ja muotoisia silmillesi. Kylmä lusikka kutistaa verisuonia ja silmien turvotus laskee. Tämä kikka on tietenkin vain väliaikainen ratkaisu, mutta toimii hyvin, kun sinun täytyy kostean illan jälkeen näyttää aamulla edes hieman raikkaammalta.

Kurkku

Tätä klassikkokikkaa on käytetty iät ja ajat, eikä ihme. Kylmät kurkkuviipaleet silmillä eivät ainoastaan laske turvotusta, vaan kosteuttavat samalla ihoa, johtuen tulehdusta vähentävien kasvisten suuresta vesipitoisuudesta.

Peräpukama-voiteet

Nikseista viimeinen saattaa kuulostaa ällöttävältä, mutta se todella toimii. Tummat silmänaluset ja roikkuvat silmäpussit johtuvat siitä, että veri pakkautuu ihonalaisiin verisuoniin. Monet peräpukamavoiteet sisältävät ainesosia, jotka kutistavat verisuonia. Voiteita ei kannata laittaa usein herkälle silmänympärysiholle, mutta niksiä kannattaa kokeille joskus, kun tilanne sitä todella vaatii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja