Kurdijohtoisten joukkojen komentaja kiitti Venäjää Syyrian kurdien pelastamisesta – komentaja suhtautuu varauksin Turkin kanssa tehtyyn sopimukseen

13:25
Video: MTV Uutiset Livessä keskusteltiin Venäjän keskeisestä asemasta Syyrian-operaatiossa 16. lokakuuta.

Kurdijohtoisten SDF-joukkojen komentaja Mazlum Abdi kiitti keskiviikkona Moskovaa ihmisten pelastamisesta. Venäjä solmi tiistaina Turkin kanssa sopimuksen, joka on päättänyt Turkin hyökkäyksen Syyrian kurdialueille.

Abdi kiitti Venäjää ja presidentti Vladimir Putinia kiinnostuksesta lieventää sotaa alueella ja siviilien pelastamisesta "vitsaukselta". Keskustelu käytiin puhelimitse muun muassa Venäjän puolustusministerin kanssa.

– Komentajalla oli myös varauksia joistakin sopimuksen kohdista, joista tarvitsee vielä keskustella, tiedotteessa kerrottiin.

Venäjä ja Turkki sopivat muun muassa, että kurdien YPG-taistelijoiden on aseineen poistuttava 150 tunnin kuluessa Syyriassa alueelta, joka ulottuu 32 kilometrin päähän Turkin vastaiselta rajalta. Kurdeille annettiin vetäytymiseen reilut kuusi vuorokautta keskiviikon puolestapäivästä lähtien. YPG on osa SDF-joukkoja.

Alueella sijaitsee useita joukoille ja Syyrian kurdeille merkittäviä kaupunkeja.

Turkki tulee myös jäämään asemiin arabienemmistöisille alueille, mikä oli yksi noin kaksi viikkoa sitten alkaneen hyökkäyksen tavoitteista. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja