KuPS-pomo ei usko Simo Valakarin lähtöön, kova uutinen tuli täytenä yllätyksenä – "Olisi ihan varmasti kertonut"

Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarno Heiskanen kumoaa MTV Urheilulle väitteet, joiden mukaan Simo Valakari olisi hakenut skotilantilaisen Motherwellin uudeksi manageriksi. Heiskanen on vakuuttunut, että Valakari olisi kertonut tästä seurajohdolle.

Valakari, 49, on ollut yhdistettynä Motherwellin peräsimeen siitä lähtien, kun Graham Alexander potkittiin Skotlannin pääsarjaseurasta menneenä perjantaina pihalle. BBC:n mukaan Valakari on jättänyt ex-seuralleen työhakemuksensa, mikä on yllättänyt Heiskasen.

– Meillä ei ole tietoa siitä, onko hän työpaikkaa hakenut vai ei. Mitään emme ole kuulleet hänen lähdöstään. Simo olisi ihan varmasti kertonut jos näin olisi. Meillä on todella läheiset ja hyvät välit, Heiskanen kertoo MTV Urheilulle.

Heiskasen mukaan brittifutiksessa liikkuu aina valtavasti huhuja, joista vain harva pitää paikkaansa. Uutista Valakarin työhakemuksesta hän ei myöskään pidä uskottavana, minkä takia KuPS ei ole lähtenyt sen pohjalta toimimaan.

– Mikään meidän toiminnassamme ei viittaa siihen, että hän olisi lähdössä. Emme ole etsineet korvaajaa, tietenkään. Emme tee päätöksiä, emmekä oikeastaan kommentoikaan asioita pelkkien huhujen perusteella, Heiskanen jatkaa.

– Siellä (briteissä) jalkapallo on tunnettu huhuistaan. Kaikki ovat siirtymässä aina jonnekin. Meille asti ei kuitenkaan ole tullut mitään tietoa, emmekä ole asiasta Simon kanssa jutelleet.

Unelmat "hieno asia"

Kuopiossa loistotyötä tehnyt Valakari on avoimesti myöntänyt halukkuutensa valmentaa Motherwellia, jossa hän pelasi vuosina 1996–2000. Suomen entinen maajoukkuemies kertoi MTV Urheilulle viime lauantaina, että olisi kiinnostunut vapaana olevasta työpaikasta.

Heiskanen ei näistä kommenteista ole kuitenkaan huolissaan. Valakarin nykyinen sopimus ulottuu vuoteen 2023, eikä siitä sopiessa käyty Heiskasen mukaan minkäänlaisia keskusteluita esimerkiksi ulkomaille lähtemisestä kesken kauden.

– Simolla on vielä ensi vuosi sopimusta kanssamme. Hän on ollut sataprosenttisen motivoitunut ja keskittynyt KuPSiin, ja on varmasti edelleen. Emme myöskään ole käyneet tilannetta ennakoivasti mitenkään läpi, Heiskanen avaa.

Veikkausliigan mestaruuden ja kaksi Suomen Cupia voittaneen Valakarin haave valmentaa ulkomailla on Heiskasen mukaan vain positiivinen asia.

– Pitäähän ihmisellä olla haaveita ja unelmia. Minusta se on hienoa. Emme mekään toivo, että tämä olisi kenenkään päätepysäkki. Ihmiset haluavat urallaan eteenpäin. Jos pystymme siinä auttamaan, niin sehän on vain hienoa.

Olisitteko valmiita auttamaan siinä niinkin paljon, että päästäisitte Valakarin työtarjouksen saapuessa kesken kauden lähtemään?

– En ota siihen kantaa, koska kyseessä on yhä vain huhu. Meille ei ole kuulunut tästä mitään, Heiskanen päättää.

MTV Urheilu ei tavoittanut Simo Valakaria kommentoimaan aihetta.

Lue myös:

    Uusimmat