Simo Valakarin unelmapesti avautui – KuPS-luotsi myöntää MTV Urheilulle: "Totta kai kiinnostaa"

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakaria yhdistetään skotlantilaismediassa Motherwell FC:n peräsimeen. Veikkausliigan huippuluotsi myöntää MTV Urheilulle olevansa kiinnostunut työpaikan vastaanottamisesta, jos konkreettinen mahdollisuus siihen tarjoutuu.

Skotlannin Valioliigassa pelaava Motherwell antoi entiselle käskyttäjälleen Graham Alexanderille potkut perjantai-iltana. Joukkue putosi Euroopan Konferenssiliigasta nöyryyttävästi Sligo Roversille, mitä ennen se oli voittanut vain viisi peliä 23 edellisestä kilpailullisesta ottelustaan.

Skottilehti Daily Record on listannut kuusi kovinta kandidaattiaan Alexanderin tilalle. Valakarin nimi löytyy ehdokaslistalta monesta eri syystä.

Valakari, 49, edusti Motherwellia vuosina 1996-2000 ja pelasi joukkueessa yli sata ottelua. Entinen keskikenttämies muistetaan seuran keskuudessa lämmöllä.

Vuonna 2017 Valakari kävi puolestaan Motherwellin työhaastattelussa, kun paikka seuran peräsimestä oli myös avoinna.

– En tiedä, olinko lähellä työpaikan saamista. Motherwellilla tulee kuitenkin aina olemaan erityinen paikka minun sydämessäni. Siellä valmentaminen jonain päivänä olisi minun unelmani, Valakari kertoi lehdelle viime vuonna.

Unelmapesti kiinnostaa yhä

MTV Urheilu tavoitti Valakarin lauantaina kommentoimaan uudelleen auennutta mahdollisuutta palata Skotlantiin. Suomalaisluotsi myöntää, että mahdollisuus valmentaa  kiinnostaa yhä.

– Totta kai kiinnostaa. Haluan valmentaa ulkomailla, ja niin kuin aina futiksessa, ainoa mikä merkkaa on nykyhetki. Se vaikuttaa tulevaisuuteen, Valakari kertoo.

Valakari painottaa kuitenkin olevansa täysin keskittynyt nykyiseen tehtäväänsä. Hänen sopimuksensa Kuopiossa ulottuu vuoteen 2023.

– Meillä on hieno homma menossa KuPSissa. Me kaikki keskitytään tähän täysillä ja halutaan pärjätä niin hyvin kuin mahdollista. Muut asiat sitten tapahtuu, jos tapahtuu, Valakari lisää.

KuPS on ollut tällä kaudella loistoiskussa taisteltuaan tiensä Veikkausliigan piikkipaikalle sekä Euroopan Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Lue myös:

    Uusimmat