KuPS:lle raskas pettymys – HJK saa vielä odottaa juhliaan

Miesten jalkapalloliigan mestaruus oli katkolla, kun ylemmässä jatkosarjassa eli Mestaruussarjassa toisena oleva KuPS kohtasi kotonaan SJK:n. HJK:n mestaruus olisi saanut sinettinsä, jos KuPS olisi hävinnyt, mutta tappiolla pitkään olleet kuopiolaiset pitivät kuitenkin Jasse Tuomisen 78. minuutin 1–1-tasoituksella hennot mestaruustoiveet yllä. SJK:n oli vienyt johtoon 19. minuutilla Diego Rojas.

Kun pelaamatta on vielä kaksi kierrosta, KuPS on kuusi pistettä perässä HJK:ta. Helsinkiläisillä on huomattavasti parempi maaliero (+26) kuin KuPSilla (+18).

Mestaruus on seuraavan kerran katkolla ensi sunnuntaina, jolloin KuPS kohtaa kotonaan Hongan ja HJK vieraissa VPS:n.

Valkeakosken Haka varmisti paikkansa jalkapallon miesten liigassa myös ensi kaudeksi, kun se kaatoi alemman jatkosarjan eli Haastajasarjan ottelussa kotonaan FC Lahden 2–0. Hakan osumat viimeisteli Juan Lescano, ensimmäisen jo 3. minuutilla ja toisen 75. minuutilla.

Haka nousi 28 pisteeseen ohittaen Haastajasarjassa Ilveksen ja FC Lahden. Tällä hetkellä viimeistä edellisenä eli karsijan paikalla olevalla KTP:llä on 20 pistettä. Sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta, eikä KTP voi enää saavuttaa Hakaa, FC Lahtea (28 pistettä) tai Ilvestä (27). IFK Mariehamn on sarjan viimeisenä 18 pisteellään.