HIFK:n surullinen sukellus päättyi lahtelaiseen uppotukkiin – seura tiivisti kammovuotensa ytimekkäästi: "Tässä kaudessa parasta"

Miesten jalkapalloliigan jatkosarjojen päätöspelit otellaan tänään, ja ensimmäisenä vuorossa oli alempi jatkosarja eli Haastajasarja. Voittoihin sarjakauden päättivät Ilves ja FC Lahti, ja tasapeliin IFK Mariehamnin vieraana yltänyt VPS jatkaa tasurin myötä kauttaan eurolopputurnauksessa.

Haastajasarjan voiton aiemmin varmistaneella AC Oululla oli jo paikka eurolopputurnaukseen, jossa pelataan ensi kauden Konferenssiliigaan oikeuttavasta paikasta. Haastajasarjan kakkonen pääsee myös jahtaamaan europaikkaa, ja päätöskierrokselle lähdettäessä kakkossijaa piti VPS pisteen erolla IFK Mariehamniin.

VPS:n vei Maarianhaminassa johtoon avauspuoliajalla Kalle Multanen, mutta voittoa tarvinnut IFK rutisti toisella puoliajalla tasoihin ja ohi Timi Lahden ja Riku Sjöroosin osumilla. VPS:lle eurolopputurnauspaikan tuoneen 2–2-tasoituksen teki sitten 83. minuutilla Tyler Reid.

Ilves kaatoi vieraissa AC Oulun Kai Meriluodon ja Tatu Miettusen maaleilla 2–0. Liigan peränpitäjien kohtaamisessa FC Lahti höykytti kotonaan HIFK:ta peräti 6–1. Samuel Pasanen viimeisteli Lahdelle kaksi ja Matti Klinga, Arttu Heinonen, Pyry Lampinen ja Chinedu Geoffrey iskivät maalin mieheen. Kaudella vain yhden voiton ottaneen HIFK:n maalin teki David Onyeanula.

HIFK:n Twitter-tili tiivisti kivisen tien päättymisen ytimekkäästi:

– Tässä kaudessa parasta on se, että nyt se on ohi.

FC Lahti karsii liigapaikasta Ykkösen karsintafinaalin TPS–Jaro voittajaa vastaan. HIFK putoaa Ykköseen, josta liigaan nousee Ykkösen voittanut KTP.

Liigan ylemmän jatkosarjan eli Mestaruussarjan päätöskierroksen pelit Honka–Haka, Inter–SJK ja HJK–KuPS ovat vielä kesken. Mitalistijärjestys on jo varma. HJK on Suomen mestari, KuPS hopealla ja Honka pronssilla.