Nokia-puhelinpomo paljasti syyt toimitusten viivästymiseen - kuparivärin kysyntä löi ällikällä

Uusista Nokia-älypuhelimista 199 euron Nokia 5:n ja 249 euron Nokia 6:n toimitukset viivästyvät Suomessa, on käynyt nyt ilmi, kun toimitusten piti tänään alkaa.

Nokia 5:n toimitukset käynnistyvät nyt jälleenmyyjien mukaan 27. kesäkuuta ja Nokia 6:n 30. kesäkuuta. 149 euron Nokia 3:n toimitukset lähtivät käyntiin jo viime viikolla.

Lisäksi Nokia 3:n ja Nokia 5:n kuparivärin toimitukset siirtyivät vasta viikolle 29-30 heinäkuun lopulla, ja Nokia 6:n sinisen ja kuparin värin viikoille 29-31.

Miten tässä näin kävi, Nokia-puhelimista vastaavan HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela?

”Olemme todella positiivisesti yllättyneitä volyymista ja ennakkotilauskiinnostuksesta. Nokian ja Androidin yhdistelmä on todella kiinnostanut. Emme olleet varautuneet aivan tällaiseen ennakkotilauskysyntään”, kertoo Korpela ja korostaa Nokia 3:n toimitusten lähteneen kuitenkin liikkeelle ajallaan.

Värivaihtoehdoista erityisesti kuparin suosio yllätti HMD:n täysin. ”Varattu määrä kuparia meni todella äkkiä. Ennakkotilauksissa kupariin väriin on todella kova painotus, erityisesti Nokia 6:ssa”, selittää Korpela. Tästä syystä kuparin toimitusaikaa ei enää yliluvata, vaan toimituksille on annettu varovainen arvio vasta heinäkuun lopusta, kun kuparia ei ole mukana vielä ensimmäisessä, vaan vasta toisessa toimituserässä.

Korpelan mukaan kaikkia Nokia 3 -ennakkotilauksia ei saatu vielä ensimmäisestä erästä toimitettua, mutta sen osalta kuitenkin jo kesäkuun lopussa päästäneen tilanteeseen, jossa puhelinta saa myös ainakin suoraan myös joistakin kaupoista.

Nokia 5:n osalta tilannetta hankaloittaa juhannus, jonka takia puhelinten toimitukset käynnistyvät mahdollisesti vasta ensi viikolla. ”Tavara on jo matkalla, mutta nyt eletään näitä logistisia kiemuroita”, sanoo Korpela. ”Juhannus sekoittaa toimituksia: saadaanko tavaraa loppukuluttajille vai meneekö toimitusten aloitus ensi viikon alkuun”, avaa Korpela tilannetta. Nokia 6 -puhelimia ollaan saamassa liikkeelle ensi viikon loppupuolella.

Suomi saa joka tapauksessa myöhästymisistä huolimatta uudet Nokia-älypuhelimet aivan ensimmäisten maiden joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja