Mainos

Nokia-puhelimista vastaava HMD ei kerro talousluvuistaan – puhelinten kysyntä ollut huikeaa

Nokia-puhelimia nykyisin tavaramerkkilisenssillä tekevä suomalainen HMD Global ei paljasta vielä mitään lukuja toiminnastaan.

”Emme kerro nyt taloudellisia tietoja, emme toteutuneita lukuja tai arvioita tulevasta”, kommentoi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala. HMD aikoo kertoa taloudellisesta tuloksestaan aikanaan, kun aika on sille sopiva.

Kaupparekisteriin jätetyistä tilinpäätöstiedoista tiedetään HMD Globalin tehneen ensimmäisellä vuoden 2016 lopussa päättyneellä tilikaudellaan vajaan 13,5 milljoonan euron liikevaihdolla 8,4 miljoonaa euroa tappiollisen tuloksen. Koska HMD:n liiketoiminta käytännössä käynnistyi vasta joulukuun alussa Nokia-peruspuhelintoiminnan siirryttyä sille Microsoftilta ja toiminnan alkuun voidaan arvioida liittyvän paljon myös kertaluonteisia kuluja, eivät nämä numerot kerro vielä juuri mitään.

Reilussa puolessa vuodessa HMD on jo esitellyt muun muassa uuden Nokia 3310:n ja kolme Nokia-älypuhelinmallia, joita parhaillaan tuodaan myyntiin ympäri maailman.

Jopa huikea kysyntä – 3310:n menestys voi tuoda nostalgiajatkoa

HMD Global on tuonut myyntiin ympäri maailmaa jo 3310-peruspuhelimen, joka on osoittautunut todella suosituksi. HMD:n odotukset ovat ylittyneet. ”3310:n on kysyntä on ollut erittäin vahvaa ympäri maailman. Kysyntä on ollut huikeaa”, toteaa Rantala.

Rantalan mukaan 3310:stä on muodostunut ikoninen tuote. Toimituksia tapahtuu koko ajan, mutta kysyntä on vain niin kova, että siihen on vaikea vastata.

Suomessa uuden 3310:n toimitukset käynnistyivät jo 31. toukokuuta, mutta silti puhelin ei ole vielä päässyt myyntiin suoraan kauppojen hyllyistä. Kaikki toimitukset menevät jälleenmyyjiltä suoraan puhelimen tilanneille.

3310:n suosio on pannut miettimään myös tulevaa. Rantala ei kuitenkaan lähde spekuloimaan vielä esimerkiksi 3310:n 3G-versiolla, jollainen olisi tarpeen monessa maassa, jossa toisen sukupolven GSM-verkkoja on jo ajettu alas.

”3310:n menestys on antanut erittäin voimakkaan signaalin, että tähän suuntaan voisi kannattaa jatkaa”, sanoo Rantala.

Lisää nostalgiapuhelimia voi siis olla tulossa.

Älypuhelimet yritetään saada nopeasti kauppoihin

3310:n ohella HMD Global on tuomassa myös myyntiin ensimmäistä älypuhelinkolmikkoaan Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

”Kysyntä on ollut huikeaa”, toteaa Rantala ja lupaa HMD:n yrittävän saada puhelimet kauppoihin niin nopeasti kuin mahdollista.

Suomessa kuten myös maailmalla uusien Nokia-älypuhelinten toimitukset ovat viivästyneet alun perin ilmoitetusta. Kuten olemme jo aiemmin kertoneet, erityisesti joidenkin värivaihtoehtojen kysyntä on yllättänyt.

”Ennakkotilauksissa kupariin väriin on todella kova painotus, erityisesti Nokia 6:ssa”, kommentoi HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela aiemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.